WTCR - Kwongot kizárták, Bennani kiakadt
Kwongot kizárták, Bennani kiakadt
Fotó: WTCC Media

Kwongot kizárták, Bennani kiakadt

LantiLanti
2014/11/16 16:55

Bár az elmúlt évekhez képest idén jelentősen csökkent a beugró ázsiai vendégpilóták száma a makaói WTCC hétvégén (már nem lehetett régi S2000-es autóval nevezni), azért mára is jutott egy tapasztalatlan versenyző megmozdulásából származó jókora baleset. Tavaly a fél mezőnyt sikerült összegyűjteni, most viszont csak szegény Mehdi Bennani volt a szenvedő fél.

A marokkói, aki nemrég Sanghajban megszerezte élete és a Proteam csapat első futamgyőzelmét, Makaón igen sokat szenvedett a lassabb, TC2T-s autók miatt. Az időmérőn lemaradt a Q2-ről, az első futam utolsó körébe pedig igen nagy sebességnél szenvedett balesetet, és mindkét esemény az idén búcsúzó, régebbi autók egyike miatt történt.

A kvalin többször is feltartották, a futamon pedig éppen lekörözte volna a Campos Racing SEAT-jával versenyző Henry Kwongot, amikor a hongkongi hirtelen jobbra rántotta a kormányt, belement Bennani Hondájába, aki emiatt nagy sebességnél a falnak csapódott. A tapasztalatlan ázsiai pilóta valószínűleg azt hitte, a marokkói a másik oldalról akarja majd kerülni, és szeretett volna lehúzódni előle. Tettéért a felügyelők kizárták a versenyhétvégéből, ám ez Bennanit kevéssé vigasztalta.

Először is íme egy videó az esetről (1:26-tól):

"Ugyanez történt az időmérő edzésen is, nem volt egy tiszta köröm sem, mert állandón beleakadtam egy TC2T-s autóba. Nem jó velük összetalálkozni, mert sokkal gyorsabbak vagyunk náluk, és azért sem, ahogy vezetnek. Kwong öt perce volt itt, és bocsánatot kért, de ez nem old meg semmit. Tönkretette a hétvégémet" - dühöngött Bennani a TouringCarTimes-nak.

Pedig a marokkói szerint a helyzet teljesen egyértelmű volt, és nem érti, Kwong miért fordult belé az egyenesben. Egy apró pozitívumot azért talált a dologban.

"Annak örülök, hogy legalább nem fáj semmim, mert ha 200 km/h-val belemész a falba, ott könnyű megsérülni. Az autó viszont olyan mértékben károsodott, hogy lehetetlen volt elindulni a második futamon" - zárta Bennani.

A 31 éves afrikai versenyzővel a két futam között Ben Constanduros, az Eurosport pit riportere készített interjút, melyben kitért a jövőre is. Bennani sok konkrétumot nem árult el, ám azt mondta, a sanghaji győzelemmel szép lehetőségek nyíltak meg előtte, és nagyon pozitív tárgyalásokat folytat.

Hozzászólások