WTCR - Kubica újabb két borulása
Kubica újabb két borulása

Kubica újabb két borulása

LantiLanti
2013/11/20 15:08

Kubica_wrc_borul

A makaói WTCC hétvégével egy időben Robert Kubica életébe először egy legfrissebb fejlesztésű WRC autóval (Citroen DS3 WRC) állt rajthoz az idényzáró Wales Ralin, ahol azonban nem sok öröme tellett a versenyzésben. Az első nap már a negyedik gyorsaságin egy árokban kötött ki, és csak jókora büntetéssel folytathatta a versenyt.

Másnap aztán rögtön az első szakaszon ismét felborult, amivel véget is ért számára az első komoly WRC-s megmérettetés. A baleseteket leszámítva a lengyel szokásához híven jó tempót autózott, és vastagon a pontszerzők közé tartozott.

Kubicát agresszív stílusa mellett ezúttal egy utolsó pillanatban történt navigátorcsere is veszélybe sodorta, hiszen a beugró Michele Ferrara olaszul olvasta neki az itinert (Kubica is jól beszéli a nyelvet, de mégis más), míg eddigi navigátora lengyelül dirigált.

A korábbi Forma-1-es sztár még a verseny előtt leszögezte, bármi is történjen Walesben, az semmilyen formában nem befolyásolja a jövőjét, és az Autosport értesülései szerint a balesetek ellenére tovább folynak a tárgyalások Kubica illetve két kérője, az M-Sport és a Citroen között.

"Innentől kezdve csak a jövővel foglalkozom. Ami Walesben történt az csalódást okozott, de semmin sem változtat" - mondta Kubica az Autosportnak.

Jelen állás szerint ha a lengyel végül a Citroenhez ír alá, akkor szinte biztosra vehető, hogy 2014-ben egy-két WTCC futamon is elindul a márka színeiben.

Íme az emlegetett két borulás videón:

Fotó: WRC

Hozzászólások