WTCR - Kubica teljes szezont akar

Kubica teljes szezont akar

LantiLanti
2013/10/11 20:03

Bár Robert Kubica jelenleg határozottan a WRC-ben képzeli el a jövőt, a lengyel pilóta az Autosport magazinnak úgy nyilatkozott, csak akkor marad a ralisportban, ha valakitől a teljes világbajnoki szezonra lehetőséget kap.

A korábbi F1-es pilóta az utóbbi időben a Citroen színeiben versenyzett a Rali Európa-bajnokságon (ERC) illetve a WRC2 kategóriában, és a franciák hajlanának is arra, hogy 2014-re betegyék a gyári csapatba, ám végleges döntés még nem született.

"Egy nagyon profi bajnokságból, az F1-ből érkeztem, és nem könnyű visszatalálni arra a szintre. Ha visszajövök ralizni, akkor egy jó programot szeretnék, komoly futamokkal és sok tesztlehetőséggel, mert csak így tudok fejlődni" - mondta Kubica.

"Láttam, hogy bizonyos versenyeken gyors tudok lenni, de még hosszú utat kell bejárnom. Ha nem adódik egy jó lehetőség a raliban, akkor talán visszatérek a pályaversenyzéshez."

Egyelőre tehát úgy tűnik, a Citroen WRC csapatának kezében a kulcs. Ha úgy döntenek, hogy lehetőséget adnak Kubicának, akkor marad a WRC. Ha nem, akkor sem biztos, hogy elhagyja a francia márkát, hiszen nem kizárt, hogy megpróbálják meggyőzni a lengyelt egy WTCC-s szezonról.

Van azonban egy másik lehetőség is Kubica előtt. Akik nyomon követték eddigi pályafutását, bizonyára emlékeznek rá, hogy nem a Citroentől kapott először lehetőséget. Tavaly elsőként Malcolm Wilson csapata, az M-Sport ültette bele egy WRC-be, amikor egy Ford Fiestát tesztelhetett.

Wilson azóta is nyomon követi Kubica fejlődését, és az Autosport magazinnak nemrég elárulta, szívesen lehetőséget adna neki a 2014-es szezonban. Azért ennél egy picit több is történt, a hírek szerint jelenleg is folynak a tárgyalások a felek között.

"Sokféle lehetőséget látok arra, hogy miként építhetnénk őt be a csapatba. A gyorsasága letagadhatatlan, és szerintem még ennél is több van benne. Egy dolog biztos, ha hozzánk szerződik, nagyon jól bánásmódban részesül majd" - mondta Wilson.

Visszatérve a pályaautós lehetőségre: idén Kubica egy DTM-es autót is kipróbált, és nem kizárt, hogy a Német Túraautó Bajnokságra gondolt, amikor a pályás visszatérésről beszélt. Nem hivatalos információk szerint azonban a lengyel sérült keze nem elég erős ahhoz, hogy biztonságosan elvezesse a nagy kanyarsebességéről is híres DTM-es technikát.

Fotó: Robert Kubica FB

Hozzászólások