WTCR - Kubica nincs az ERC listán

Kubica nincs az ERC listán

LantiLanti
2012/12/19 00:49

Az Autosport magazin legutóbbi száma részletesen is beszámol arról, hogy a súlyos kézsérüléséből lassacskán felépülő Robert Kubica valószínűleg az új Rali Európa-bajnokságon folytatja pályafutását. A lengyel pilóta számára az FIA már jóvá is hagyott egy speciálisan átalakított váltókapcsolót, mivel sérült jobb keze még képes tökéletesen működtetni a hagyományos szekvenciális rendszert. Ennek ellenére Kubica neve nem szerepel az idénynyitó januári osztrák verseny nevezési listáján.

Mindez még nem jeleni azt, hogy kútba esett a ERC-s terv, a pontrendszer ugyanis lehetőséget ad néhány futam kihagyására, és a bajnokság koordinátora szerint ez első néhány forduló során még biztosan bővülni fog a mezőny.

"Az új FIA Rali Európa-bajnokság 2013-as mezőnye napról-napra alakul, és lesznek olyan versenyzők, akik nem állnak majd készen a Janner Rally rajtjakor, mivel elég korán kezdődik a szezon. Ők a lettországi vagy a kanári-szigeteki fordulóval csatlakozhatnak" - fogalmazott Jean-Pierre Nicolas az Autosport magazinnak.

Kubica korábban inkább csak aszfaltos versenyeken indult, az ERC első ilyen futama pedig a kanári-szigeteki lesz. A bajnokság később a lengyel klasszis hazájába is ellátogat, ami az egyik legfontosabb motivációt jelenti a pilóta számára.

Amikor először bejelentette, hogy szeretne végigcsinálni egy komplett bajnokságot, Kubica még azt mondta, hogy 60%-ban pályaversenyeken akar indulni, ám úgy tűnik, ez azóta változott. Korábban ő maga beszélt arról, hogy szívesen kipróbálná a WTCC-t, de a jelenlegi helyzetet elnézve ez inkább 2014-ben lenne esélyes, amikor több gyártó is érkezhet a Túraautó Világbajnokságba.

Egyelőre annyi biztos, hogy Kubica nem lesz ott az ERC első fordulóján, és még nem írták alá a szerződést az M-Sporttal, úgyhogy egy halvány remény még maradt arra, hogy végül mégis a WTCC lesz a befutó. De csak nagyon halvány...

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: Robert Kubica

Hozzászólások