WTCR - Kubica is teszelt Monzában?
Kubica is teszelt Monzában?

Kubica is teszelt Monzában?

LantiLanti
2013/11/10 13:56

Citroen_teszt_monza

A hírt egyelőre csak spanyol források közölték, akik ugyan általában jól értesültek a Citroen háza táján történő eseményékről, de mégis jobb az óvatosság. Eddig úgy tudtuk, a hét második felében tartott monzai teszt csak egynapos volt, és José María Lopez vezette a C-Elysée-t, ám most olyan hírek láttak napvilágot, hogy a franciák valójában három napon keresztül dolgoztak Olaszországban, és az argentin mellett Sebastien Loeb és Robert Kubica is autóba ült.

Pár napja Michelisz Norbi hívta rá fel a figyelmem, hogy a monzai teszt valószínűleg nem csak csütörtökre szorítkozott (azon egyszerű oknál fogva, mert ő már szerdán látta az általunk is közölt videót), és ezt most a WTCC Blog spanyol forrásai is megerősítették.

Ennél több információ egyelőre nem került elő az olaszországi eseményekről, ami tovább növeli annak az esélyét, hogy Kubica tényleg kipróbálta a Citroent. A franciák látszólag nem szeretik a magamutogatást, minél nagyobb dolgon ügyködnek, annál jobban igyekeznek azt titokban tartani.

Kubica számára a WRC2-es bajnoki cím bebiztosítása után egyetlen komolyabb verseny van hátra 2013-ból, a brit világbajnoki futam, ahol már a DS3 WRC-vel indulhat, és szállhat harcba... egyelőre nehéz megmondani, hogy miért. Pontokért? Dobogós helyekért? Győzelemért? Jövő hétvégén kiderül.

A lengyel klasszis helyzete továbbra is bizonytalan. Több márka is szívesen szerződtetné a WRC-ben, a Citroen pedig azt szeretné, ha egy ralis program mellett néhány futamon a WTCC-ben is rajthoz állna. Ezek mellett újra és újra felüti a fejét pletyka, hogy akár egy teljes túraautós szezon sem kizárt, ám a Citroen részéről ezt eddig még csak meg sem említette senki.

Az viszont biztosnak tűnik, hogy a monzai után Kubica további teszteken is részt vehet, hiszen hivatalosan tanácsadóként segíti a Citroen WTCC-s programját.

U.i.: időközben Bende Imi felhívta a figyelmünket egy másik videóra, amin a Citroen monzai tesztje látható. Néhány rajtgyakorlás, miegymás...

Hozzászólások