WTCR - Krafttal térne vissza a Bamboo
Krafttal térne vissza a Bamboo
Fotó: WTCC Media

Krafttal térne vissza a Bamboo

LantiLanti
2014/05/19 14:03

Négy év után először idén a Bamboo Engineering nélkül rendezik a WTCC sorozat futamait, a silverstone-i csapat anyagi okokra hivatkozva passzolta a 2014-es szezont. Sokáig úgy volt, Richard Coleman alakulatához kerülhet kettő az RML által épített TC1-es Chevrolet Cruze-ok közül, ám a britek az utolsó pillanatban visszaléptek, így végül az All-Inkl.com Racing csapott le a kocsikra.

Nagyon komoly anyagi probléma azért nem lehetett a Bamboonál, hiszen a WTCC helyett az Endurance Világbajnokságra (WEC) neveztek be, ahol két korábbi túraautó vb-s pilótával, Alex MacDowall-el és Darryl O'Younggal a GTE Pro kategóriában indulnak egy Aston Martinnal.

Sőt, a gyorsabb sikerek érdekében a Bamboo egyesült az ázsiai Craft Racinggel, amely évek óta Astonnal indul a világ legkülönbözőbb megbízhatósági és GT versenyein. Az összeolvadás eredményeként a csapat azóta Craft-Bamboo néven szerepel a WEC-ben és az Ázsiai Le Mans sorozatban, ám a WTCC-ről sem tettek le teljesen.

"A csapat rendelkezik a szükséges képességekkel, hogy párhuzamosan szerepeljen a WEC-ben és a WTCC-ben. A mostani szezon során határozzuk majd meg a hosszabb távú terveinket, amelyek között ez a verzió is szerepel" - mondta Coleman, a Bamboo egyik alapítója.

A sikeres egyesülés után azonban egy komoly tragédia is érte az istállót, május elején kerékpározás közben elhunyt a Bamboo társalapítója, Nigel Vaulkhard. A hírek balesetről szóltak, ám a WTCC Blog úgy értesült, a 66 éves korábbi Porsche pilótával szívinfarktus végzett.

"Nigellel 2008-ban kezdtük el a közös munkát, és azóta közeli barátokká váltunk. Együtt alapítottunk a Bamboot, és ő volt az istálló egyik hajtóereje - elszántan, fáradhatatlanul dolgozott, és mindenkinél jobban hitt a csapatban" - emlékezett társára Richard Coleman.

Vaulkhard halála ellenére a Craft-Bamboo megy tovább a kijelölt úton, a WEC mellett versenyeznek az Ázsiai GT bajnokságban is, ahol a harmadik helyen zártak az idénynyitón. Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy ezek az események milyen hatással lehetnek a csapat WTCC-s terveire.

A silverstone-i alakulat tavaly teljesítette legsikeresebb évét a Túraautó Világbajnokságon, James Nash két futamot is megnyert, az összetettben pedig harmadikként zárt Yvan Muller és Gabriele Tarquini mögött.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások