WTCR - Közös tesztet akar a Lada
Közös tesztet akar a Lada

Közös tesztet akar a Lada

LantiLanti
2013/02/19 12:25

Lada_teszt

Még a monzai idénynyitó előtt szeretne "megmérkőzni" ellenfeleivel a Lada gyári csapata - írja a Motorsport-Total. Az oroszok eddig teljes magányban, kizárólag a franciaországi Magny-Coursban tesztelték az új Lada Grantát, ám mindenképpen szeretnének egy olyan néhány napos gyakorlást is beiktatni, amely során a riválisok teljesítményével is összehasonlíthatják a sajátjukat. "Látni akarjuk, hogy hol állunk a többiekhez képest" - idézi a honlap Alekszej Dudukalot.

A Lada legközelebbi tesztjére február 25-e és 28-a között kerül sor, ismételten Magny-Courban, ahol várhatóan már a Lukoil által szponzorált orosz pilóta is kipróbálhatja a Grantát. Az eddigi tesztek során ugyanis csak James Thompson dolgozott az autóval, az orosz pedig hazája jégrali bajnokságában próbálta megvédeni tavaly megszerzett bajnoki címét.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor és hol rendezhetik meg a kollektív tesztnapot, ám valószínűleg a kisebb csapatok is benne lennének a dologban, mivel a Motorsport-Total értesülése szerint idén elmarad az első forduló előtti szokásos tesztnap. Márpedig közösen olcsóbb a pályabérlet, ami jó lehetőség a kevésbé tehetős csapatoknak.

Az eddig eltelt időszakban a Honda és az All-Inkl.com Münnich Motorsport tesztelt a legtöbbet, Tarquiniék öt, Bassengék pedig négy napot töltöttek pályán. A Ladával kapcsolatban ellentmondásos hírek érkeztek. Thompson két napot biztosan ment a Grantával Magny-Coursban, ám egyes források szerint azt megelőzően is volt egy kétnapos gyakorlás. Ami a jövőt illeti: ezen a héten tesztel a ROAL Motorsport, az azt követőn pedig a Lada, és korábban a Hondánál is úgy nyilatkoztak, hogy még februárban lesz egy teszt Monzában.

Fotó: James Thompson

Hozzászólások