WTCR - Kozlovskiy 2015-ben is marad a Ladánál
Kozlovskiy 2015-ben is marad a Ladánál
Fotó: WTCC Media

Kozlovskiy 2015-ben is marad a Ladánál

LantiLanti
2014/10/03 16:10

Ma hivatalos sajtóanyagban erősítette meg a Lada gyári csapata, hogy a 2014-es szezon vége előtt felbontották az istálló és a főtámogató Lukoil olajcég közti megállapodást, így a hátralévő futamokra eltűnnek a vállalat logói a WTCC-s Grantákról.

A kenyértörés hátterében az áll, hogy az orosz márka 2015-re megállapodott a Lukoil egyik hazai riválisával, az állami kézben lévő Rosneft-tel, amelynek köszönhetően jövőre már narancssárgák lesznek az újonnan debütáló TC1-es Vesták.

A Lukoil távozása azonban még egy kérdést felvetett: mi lesz Mikhail Kozlovskiy-al? A fiatal orosz pilóta tavaly Monza után került a csapathoz Alexey Dudukalo helyére, idén pedig megszerezte első pontjait a WTCC-ben. Problémát jelenthetett volna azonban, hogy Kozlo a Lukoil motorsportos programjának tagja, így a háttérben régóta folytak a tárgyalások vele kapcsolatban.

Egy a Ladához közel álló forrás a WTCC Blognak korábban megerősítette, szeretnék megtartani Kozlovskiyt, mivel az orosz pilótapiacon jelenleg nincs olyan képzett és elérhető versenyző, aki kellően felkészült lenne egy TC1-es autó vezetésére.

Úgy tűnik, végül sikerült megegyezést találni Kozlo ügyében, mert a Lada ma kiadott sajtóanyaga szerint a 24 éves pilóta az idei év hátralévő versenyein, sőt 2015-ben is az orosz márka gyári WTCC-s versenyzője lesz.

Kozlovskiy jelenleg 15. az egyéni bajnokságban, legjobb eredménye pedig egy ötödik helyezés, amit idén Marrakeshben a második versenyen ért el.

Hozzászólások