WTCR - Közel a Lada-Lukoil megállapodás

Közel a Lada-Lukoil megállapodás

LantiLanti
2012/12/12 09:56

A WTCC hivatalos honlapja által közzétett hír szerint a felek az utolsó simításokat végzik a Lada-Lukoil paktumon, amely keretében a Lukoil Racing és a Lada Sport közösen indít egy kétfős csapat a 2013-as szezonban. Az új alakulat a Lada Sport Lukoil név alatt fut majd, két versenyzőjük pedig James Thompson és Alekszej Dudukalo lesz.

"Az egyeztetések utolsó fázisában tartunk, közel járunk ahhoz, hogy aláírjuk a megállapodást a Lada Sporttal. Reméljük, hogy a támogatásunkkal és a WTCC-ben szerzett tapasztalatunkkal segíteni tudjuk a Ladát, hogy az egyik legerősebb csapattá válhasson" - mondta Jevgenyij Malinovszkij, a Lukoil Racing csapatfőnöke.

Az új S2000-es Lada Granta kasztnija Oroszországban készült, motorját viszont a híres francia ORECA cég építette. A 2012-es szezon során két versenyen - a Hungaroringen és Portimaoban - is rajthoz álltak James Thompsonnal, utóbbi helyszínen pedig a pontszerzéshez is közel kerültek.

"Boldogok és büszkék vagyunk arra, hogy a Lukoil úgy döntött, támogatja WTCC-s programunkat. Az egész csapat rendkívül motivált, és keményen dolgozik, hogy versenyképes autót adhasson a pilótáink alá. Már izgatottan várjuk a szezon kezdetét. A tesztek azt bizonyították, hogy a Granta egy gyors autó, és erős a motorja. Hiszünk benne, hogy James és Alekszej minden versenyen harcban lehet majd a legjobb pozíciókért" - tette hozzá Viktor Sapovalov, a Lada Sport vezetője.

Az FIA háromtagú küldöttsége néhány napja látogatott el Oroszországba, ahol megvizsgálták a Granta utcai változatának gyártási folyamatát, és úgy ítélték meg, hogy az autó megfelel a WTCC-s előírásoknak. Jövőre ráadásul megrendezik az első oroszországi WTCC fordulót is, ahol egy orosz csapat, orosz autóval és orosz pilótával indulhat.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások