WTCR - Kötelező lesz a harmadik autó?
Kötelező lesz a harmadik autó?

Kötelező lesz a harmadik autó?

LantiLanti
2013/09/30 20:02

Monteiro_rus_honda_qp

Egy WTCC-s hírekkel is foglalkozó spanyol blog nemrég arról írt, hogy az FIA illetve Túraautó Világbajnokság szervezői kötelezően előírnák a gyári csapatoknak, hogy minimum három versenyautót indítsanak a 2014-es szezonban.

Mint arról más sokat beszéltünk, a következő év amolyan átmeneti időszak lesz a WTCC életében, amikor egy mezőnyben versenyeznek majd a régi és az új szabályok szerint épített autók. Egyelőre komoly gondot okoz, hogy meglehetősen kevés új technika elkészülésére van kihívás, amin a spanyolok szerint a fent említett lépéssel segítene a rendező.

Bár az említett blog általában jól értesült, a hírt érdemes némi kritikával illetni, hiszen rajtuk kívül egyelőre senki nem beszélt erről a lehetőségről.

Az eddig bejelentett gyártók közül a Lada és a Citroen is három gyári autót tervez, a Hondánál azonban eddig következetesen arról beszéltek, hogy két gyári és két privát Civic-ben gondolkodnak.

A spanyolok egyébként már azt is tudni vélik, hogy amennyiben lesz harmadik gyári Honda, azt vagy Tom Coronel vagy Alain Menu vezetheti majd.

Több illetékessel is felvettük a kapcsolatot, részletek később.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások