WTCR - Kóstoló Tarquininak

Kóstoló Tarquininak

LantiLanti
2012/08/03 11:21

Tiago Monteiro mellett Gabriele Tarquini is kipróbálhatta a Honda új túraautó vb-s versenyautóját, hiszen az olasz is ott volt a S2000-es Civic első komoly tesztjén, Vallelungában. Az autót a JAS Motorsport építette, és ők is szervizelték a teszten, a motor pedig a Honda R&D és a Mugen közös fejlesztése. Tarquini elégedetten beszélt az első körök után.

"Vicces, de annak ellenére, hogy soha életemben nem vezettem még az új Civicet, ahogy beültem, egyből éreztem, hogy egy Hondában vagyok. A kocsi pontos, a motor is jónak tűnik. Persze ez még csak az első teszt volt, úgyhogy sok munka vár ránk" - értékelt a három évvel ezelőtti világbajnok.

"Az egész csapat számára örömteli pillanat volt először pályán látni a Civicet. Büszke vagyok, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen komoly munkát végeztünk. Keményen dolgozott mindenki azért, hogy ez a nap megvalósuljon, és sem az autó, sem a motor nem marad el az elvárásainktól" - tette hozzá Alessandro Mariani, a Honda Racing Team JAS csapatfőnöke.

A szuzukai bemutatkozás előtt még két európai teszt vár a Honda csapatra.

"Már az első teszt során sok értékes információt szereztünk az autóról, de az út októberig és Suzukáig még nagyon hosszú" - tette hozzá Mariani.

A vallelungai tesztet megelőzően Vairanoban járatták be a Civicet, a Róma közelében lévő pályán pedig Tarquini mellett a csapat portugáli pilótája, Tiago Monteiro is megtett néhány kört az autóval.

Fotó: Honda Media

Hozzászólások