WTCR - Kollektív gumiteszt lehet

Kollektív gumiteszt lehet

LantiLanti
2013/04/23 22:05

Yokohama_Mar

Ahogy azt korábbi "gumis" cikkünkben már megírtuk, a WTCC hivatalos gumiszállítója, a Yokohama, már dolgozik a 2014-es abroncsok fejlesztésén, amelyek a megnövekedett teljesítmény miatt nagyobbak és szélesebbek is lesznek az eddig használtaknál. A műhelymunka mellett azonban óriási jelentősége lenne, hogy mielőbb élesben, a majdani versenyautókon is kipróbálhassák a termék működését.

Ian Beveridge, a Yokohama egyik mérnöke nagyon bízik abban, hogy a nyár végére vagy az ősz elejére elkészülnek az első 2014-es prototípusok, amelyeken a japán gyártó tesztelheti új gumijait.

"Meg kell várnunk, hogy elkészüljenek az első új autók. Amikor ez bekövetkezik, valószínűleg egy komolyabb tesztsorozatot fogunk tartani. Terveink között szerepel egy hivatalos kollektív gumiteszt, ahol mindenki megismerhetné az új abroncsok működését" - mondta Beveridge a Motorsport-Totalnak.

Az augusztus környéki időpont lenne az ideális a Yokohama számára, ám legkésőbb az ősz közepéig meg kell ejteni az említett tesztet.

"Akár augusztusban vagy szeptemberben is lehetne, reméljük, addigra elkészül néhány az új technikák közül. De legkésőbb októberig meg kell rendezni. Szükség van a megtett kilométerekre, hogy garantálhassuk a megfelelő megbízhatóságot."

Az októbernél későbbi időpont azért jelentene problémát, mert abban az esetben a Yokohamának nem maradna lehetősége arra, hogy megfelelő készletet gyártson az új gumikból.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások