WTCR - Kihagyja az idei szezont a Wiechers
Kihagyja az idei szezont a Wiechers

Kihagyja az idei szezont a Wiechers

LantiLanti
2014/03/14 18:43

Lopez_wiechers_bmw

Sejtettük, hogy ez lesz, mégis rossz érzés szembesülni vele. Az új szabályok bevezetésével ugyan sikerült a WTCC-ben csábítani a Citroënt, a költségek azonban olyan jelentős mértékben megnövekedtek (és olyan kevés az elérhető TC1-es autó), hogy a privát csapatok nagy része megoldhatatlan problémával került szembe.

Olyan istállókról beszélünk, amelyek a kezdetek óta hűségesek voltak a WTCC-hez, és hatalmas meccseket vívtak a privát bajnoki címért. A német Wiechers Sport 2005 óta volt tagja a világbajnoki mezőnynek, tavalyelőtt két futamgyőzelmet szereztek Stefano D'Astével, tavaly pedig Argentínában nyertek José Maria López révén, most mégis búcsúznak, legalábbis egy időre.

Az indoklás a szokásos, kevés autó, magas költségek, illetve nincs érdeklődés a TC2-es (tavalyi) gépekre, amelyeknek idén egy külön kategóriát írtak ki az új technikák mellett.

"A 2014-es nevezések leadási határidejéig mindent megtettünk annak érdekében, hogy ott lehessünk a mezőnyben, ám sajnos nem mutatkozott túl nagy érdeklődés a TC2-es autók iránt. Kilenc év után különösen fájdalmas, hogy nem leszünk jelen a rajtnál" - mondta Dominik Greiner csapatmenedzser.

"A jelenlegi gazdasági körülmények között egy privát csapat számára túl nagy kockázatot jelent egy TC1-es autó megvásárlása, ezért úgy döntött, kihagyjuk az idei évet" - tette hozzá Wolfgand Kruse, a Wiechers tulajdonosa.

A nienburgi alakulat vezetői azonban határozottan kijelentették, csak egy évre szól a búcsú, és idén azon dolgoznak majd, hogy 2015-ben visszatérhessenek a világbajnokságra.

Danke, Dominik und Wolfgang! Komm bald wieder!!

Fotó: WTCC Media

[ad#1]

[ad#1]

Hozzászólások