WTCR - K&F Tom Coronellel

K&F Tom Coronellel

LantiLanti
2013/10/14 15:38

Coronel_teszt_rus_box

Angol honlapokon sokszor találkozhat az ember a Q&A kifejezéssel, amely a kérdezz-felelek (question & answer) rövidített megfelelője. K&F néven most mi is átvesszük ezt a műfajt, és elsőként egy Tom Coronel beszélgetést olvashattok, amelyet a holland egyik szponzora, a Valvoline magazinja készített.

Itt a lehetőség, hogy kicsit közelebbről is megismerjétek a WTCC egyik legegyedibb és legőszintébb versenyzőjét.

Hogyan kezdtél el versenyezni, és hány évesen?

"Amikor megszülettem, mivel az édesapám megszállott Alfa Romeo versenyző volt. Ezért hívják az ikertestvéremet Tim Alfa Coronelnek, engem meg Tom Romeo Coronelnek. A nagyapám pedig híres kerékpáros volt, úgyhogy ilyen családban nem sok esélyem maradt távol maradni a sporttól."

Melyik volt az első versenyed?

"A holland Citroen AX Kupában indultam 17 évesen Zandvoortban. A többi versenyzővel ellentétben én sosem gokartoztam."

Miért szereted annyira a túraautózást?

"Mert szorosak a meccsek, és mert az egész olyan, mint egy robbanás: 12 kör 25 perc alatt. Egy kis súrlódás és pöckölgetés, és persze mindezt a világ legkülönbözőbb pályáin."

Volt olyan pillanat, amikor abba akartad hagyni?

"Igen, 2000-ben megnyertem a Formula-Nippont, és nagyon szerettem volna fellépni a Forma-1-be, de végül nem tudtam versenyezni. Két napot teszteltem Barcelonában az Arrows-zal, de nem jött össze. Akkor csalódtam az autósportban, és valami mást akartam csinálni."

Mi volt a legszebb autósportos élményed?

"Amikor 1997-ben Zandvoortban megnyertem az F3 Masters futamot. 120.000 néző előtt, őrült hangulatban. Olyan volt, mint egy álom."

Mit jelent neked, hogy a Valvoline utazó nagykövete lehetsz?

"Nagyon megtisztelő, hogy egy ilyen óriási múlttal rendelkező motorsportos márkát képviselhetek. A Valvoline fontos partner, hiszen csúcsminőségű kenőanyaggal lát el minket."

Milyennek látod a jövőt mondjuk öt év múlva?

"A motorsport nagykövete vagyok a hazámban, és persze többszörös túraautó világbajnok."

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások