WTCR - Két Nika Chevyről pletykálnak
Két Nika Chevyről pletykálnak

Két Nika Chevyről pletykálnak

LantiLanti
2013/10/27 23:17

Nykjaer_Rus_chevrolet

Ahogy közeledik a szezon vége, úgy szaporodnak a hírek, pletykák és félinformációk a WTCC háza táján. És bár koránt sem válik mindegyik valósággá, a mondás, miszerint nem zörög a haraszt ide is illik, azaz fél füllel érdemes odafigyelni, mit csobog a zuhanyhíradó.

Ezúttal a skandináv kérdésekben általában jól értesült orosz barátaink (touringcars.ru) hallottak ezt-azt, amit jó szokásukhoz híven meg is osztottak ékes cirill betűikkel.

A hírek szerint Nicklas Karlsson és csapata azon dolgozik, hogy jövőre lehetőleg kettő, de minimum egy új fejlesztésű Chevrolet-vel versenyezhessenek a WTCC-ben. A forrás azt is tudni véli, hogy a Nika Racing már rendelkezik egy tehetős pilótával, sőt azt is elárulták, hogy nem skandináv az illető. Talán a japán Hiroki Yoshimoto lenne, aki Suzukában már indult a csapat Chevyével, és Makaóban is visszatér?

Ha minden a tervek szerint alakul, és a svédeknek végül két Cruze-t is sikerül lenyúlniuk, akkor állítólag egy tehetséges skandináv, például a Rickard Rydell - Michel Nykjaer kettős egyike lehet a pénzeszsák csapattársa. A legjobb persze az lenne, ha az említett páros együtt alkotná a Nika pilótafelállását, ám erre anyagi okokból kevés lehetőség mutatkozik.

A Nika Racing idén Nykjaerrel kezdte meg első teljes WTCC évét, a dán pilóta pedig remekelt, három futamot is megnyert a bociszínű Cruze-zal. Ám sajnos kifulladtak a mögötte álló szponzorok, így a csapat kénytelen volt megválni tőle. Ahogy korábban már írtam, Suzukára és Makaóra Yoshimotót szerződtették, az egy hét múlva esedékes kínai versenyen pedig Rydell indul a Nika Chevyvel.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások