WTCR - Két hét múlva tesztel a Honda
Két hét múlva tesztel a Honda

Két hét múlva tesztel a Honda

LantiLanti
2014/04/24 15:21

Tarquini_monteiro_pr

A Honda sem szeretne lemaradni a nagy rivális Citroen mögött; a franciák jelenleg is tesztelnek Valenciában, a japánok pedig a hungaroringi hétvégét követően maradnak két napot a magyar pályán, mielőtt továbbutaznának Szlovákiába.

Az első két forduló során jelentős különbség mutatkozott a Honda és a Citroen között, ám abban a japán-olasz felállás szinte valamennyi résztvevője egyetértett, hogy bőven van még előrelépési lehetőség a Civic-ben. Ám ahhoz, hogy a temérdek fejlesztési lehetőség közül megtalálják a megfelelőt, tesztekre van szükség.

Csak a tesztek során lehet egyértelműen megállapítani, hogy az egyes fejlesztések milyen hatással vannak az autó egészének működésére, és csak ezt követően jöhet a véglegesítés. A Honda első szezonközi tesztjére a Hungaroringen kerül sor, tudtuk meg a JAS Motorsport csapatfőnökétől.

"Jelenleg annyit árulhatok el, hogy május hatodikán egész nap, május hetedikén pedig délelőtt szeretnénk tesztelni két autóval a Hungaroringen. Ezután indulunk Szlovákiába" - mondta Alessandro Mariani a WTCC Blognak.

Reméljük, ezúttal nem húzzák keresztül balesetek a Honda számításait, egy éve ugyanis hasonló tervekkel érkeztek Magyarországra, ám miután mindkét gyári Civic (és Gabriele Tarquini) is megsérült, végül ejtették a tesztet.

Egyelőre nincs információ arról, hogy a japánok két privát csapata, a Zengő Motorsport és a Proteam Racing is részt vesz-e a másfél napos hungaroringi teszten.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások