WTCR - Karamisev váltja Valentét
Karamisev váltja Valentét

Karamisev váltja Valentét

LantiLanti
2013/05/24 11:09

Karamyshev_etcc_seat

Amikor majdnem pontosan egy hónapja megírtuk, hogy Hugo Valente csatlakozik Fernando Monje-hoz a Campos Racingnél, arról is beszámoltunk, hogy a francia pilóta összesen hat fordulóra szerződött a spanyol csapattal. Az első kettőt követően most egy kis szünet következik, a moszkvai és a portó versenyen ugyanis az orosz Nikolaj Karamisev veszi át a helyét a SEAT Leónban.

A 24 éves kurszki pilóta először indul majd WTCC-s technikával, de a túraautó terén már rendelkezik nemi tapasztalattal. Tavaly megnyerte a Super Production kategóriát az ETCC-n, igaz csak ketten indultak a géposztályban, illetve egy Honda Civic-kel harmadik lett az RTCC-ben (orosz bajnokság). Idén egy kupás SEAT-tal Ifj. Ficza Ferenc és Nagy Norbert ellenfele a SMT (Single Make Trophy) kategóriában, és három forduló után egy győzelemmel a negyedik helyen áll az összetettben.

Utoljára 2011-ben fordult elő, hogy egy hétvégén két orosz indult a WTCC-ben, amikor Valenciában David Sigacev csatlakozott Alekszej Dudukalohoz a DeTeam KK BMW-vel.

A hírek szerint a tengerentúli versenyeken már ismét Valente lesz Monje csapattársa a Camposnál.

Fotó: ETCC Media

Hozzászólások