WTCR - Karamisev a top10-be vágyik
Karamisev a top10-be vágyik

Karamisev a top10-be vágyik

LantiLanti
2013/06/07 20:57

Karamyshev_rus_Arc

Mihail Kozlovszkij mellett ezen a hétvégén még egy hazai versenyzőnek drukkolhatnak az oroszok, a Campos Racing színeiben Nyikolaj Karamisev is bemutatkozik a WTCC-ben egy SEAT Leónnal (amellyel korábban Hugo Valente indult).

A kurszki születésű versenyző jelenleg a Túraautó Európa-bajnokságon szerepel, ahol ifj. Ficza Ferenc és Nagy Norbert ellenfele a kupás SEAT-ok kategóriájában. Három forduló után egy győzelemmel a negyedik helyen áll 10 ponttal Mario Dablander mögött.

Karamisev mindössze 2007-ben kezdett el karosszériás autókkal versenyezni, először ralikrosszozott, majd az Oroszországban népszerű téli bajnokságban indult, végül pedig rátalált az igazi élvezetre, a pályaversenyzésre.

"A motorsport olyan mint a drog, nagyon nehéz leszokni róla. Ha egyszer magával ragad, csak folyton-folyvást nő a rajongás, és még többet akar az ember" - mondta Karamishev a Championatnak.

Szülővárosában, Kurskban, nagy népszerűségnek örvend, egész csoport kíséri majd el Moszkvába.

"Elég sok szurkoló érkezik majd, eljön például a komplett gokart iskola. Muszáj lesz valami kimagaslóval előrukkolnom."

Karamyshev_rus_box_seat

Bár nagyon szeretett volna tesztelni a hazai bemutatkozás előtt, ez sajnos nem jött össze, így ma délután ült először a WTCC-s autóban.

"Nem hiszem, hogy gondom lenne az alkalmazkodással, az ETCC-ben használt SEAT-om nagyon hasonlít ehhez. Motorerőben egy kicsit elmarad tőle, de egyébként sok elem ugyanaz."

A Campos Racing azonban idén még egyetlen pontot sem szerzett, a jóval tapasztaltabb Fernando Monje is hiába ostromolta a top10-et, egyszer sem jutott be. Karamisev viszont újoncként is megtörné ezt a rossz sorozatot.

"A célom, hogy bekerüljek az első 10-be. Szerintem lehet rá esélyem, mivel jól ismerem a pályát. Tavaly versenyeztem itt, és az a vonalvezetés csak két kanyarban különbözik a mostanitól, kivették belőle a sikánt. Egy éve jól szerepeltem itt, remélem most sikerül megismételnem."

Karamisev jó barátságot ápol Alekszei Dudukaloval, és az utóbbi időben elég sokat beszélgettek a WTCC-ről valamint az autóról. A kurszki versenyzőnek ugyanis jövőre komoly tervei vannak, 2014-ben már az egész szezont teljesíteni szeretné a világbajnokságon. Ehhez viszont kellene egy jó bemutatkozás, hol máshol, mint hazai pályán.

Fotó: ETCC Media, TouringCarTimes

Hozzászólások