WTCR - Karamisev, a takarékos
Karamisev, a takarékos

Karamisev, a takarékos

LantiLanti
2013/07/04 15:57

Karamyshev_Porto_Seat

Nyikolaj Karamisev két 16. hellyel zárta a múlt hétvégi portói WTCC fordulót, ami a többi seat-os versenyző (Rob Huffot leszámítva) teljesítményét látva egyáltalán nem rossz eredmény. Főleg, hogy az orosz pilóta kicsit mellényúlt a kvalin, és ezzel saját életét nehezítette meg.

"Az időmérőn a boxból kifele jövet valamit megnyomtam, amitől a motor takarékos üzemmódba kapcsolt, és akármit csináltam, sehogy sem sikerült visszaállítani. Az elektronika leszabályzott. Kár érte, mert ezen a pályán kifejezetten nehéz előzni, még a korábbi világbajnok Gabriele Tarquini sem nagyon jutott előre a második futamon" - idézi Karamisevet a Championat.

Ettől függetlenül a Campos Racing orosz pilótája élvezte a portugáliai hétvégét, és különösen annak örült, hogy megúszta a baleseteket.

"Elégedett vagyok, egy izgalmas és hasznos hétvége volt. Sikerült egyben tartanom az autót, ami ezen a pályán már önmagában nagy dolog. Volt egy veszélyes pillanat az egyik edzésen, amikor két kerékre állt a kocsi, de olcsón megúsztam. Kicsit nekimentem a gumifalnak, és csak a lökhárítót kellett cserélni."

Egyelőre bizonytalan Karamisev rövid távú jövője a WTCC-ben. A Camposnál a további futamokra is van hely, ám nem biztos, hogy az orosz szponzorai felkészültek a tengerentúli futamok költségeire. 2014-gyel kapcsolatban viszont nincs semmi kétség.

"Már biztos vagyok benne, hogy jövőre vissza akarok térni a világbajnokságra" - zárta Karamisev.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások