WTCR - Jövőre két Granta?

Jövőre két Granta?

LantiLanti
2012/09/01 16:06

Ez még ugyan mindig nem számít hivatalos bejelentésnek, de egy lépéssel közelebb kerültünk hozzá. Néhány napja már beszámoltunk arról, hogy a Lada Sport és James Thompson hat napon keresztül tesztelte a Lada Grantát Magny-Coursban. A felfüggesztés, a kormánymű és a motor ideális beállításain dolgoztak, és sikerült is előre lépniük. Ami azonban talán ennél is fontosabb, a szűk egy hét alatt nem volt komoly meghibásodás, azaz a megbízhatóság terén is jól állnak.

Az intenzív tesztprogram után a csapat és az autó visszatér Oroszországba, ahol szeptemberben megkezdik a Granta 2013-as változatának építését, és a folyamat során már a Hungaroringen, Portimaoban és a magny-coursi teszteken szeret tapasztalatokat is felhasználják. A WTCC hivatalos honlapja úgy értesült, hogy jövőre valamennyi futamon ott lesznek az oroszok, ráadásul két autóval, ám azt csak később hozzák nyilvánosságra, hogy ki lesz James Thompson csapattársa.

Most már csak a hivatalos bejelentés hiányzik, ám az oroszok 2009-es távozására visszaemlékezve, lehet, hogy nem is lesz olyan, csak egyszerűen beszivárognak. Mindegy, a lényeg, hogy jöjjenek, mert kell a változatosság, az pedig egyenesen szégyen, hogy Thompson évek óta nem szerepel egyetlen komoly bajnokságban sem.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások