WTCR - Jövőre is két Chevy a Bamboonál
Jövőre is két Chevy a Bamboonál

Jövőre is két Chevy a Bamboonál

LantiLanti
2013/09/29 00:27

MacDowall_Nash_bamboo_rus

2014-ben is hűséges marad az elmúlt évek során bevált technikához a Bamboo Engineering, a silverstone-i csapat a következő szezonban is két Chevrolet Cruze-al versenyez a WTCC-ben.

Az RML néhány hete jelentette be, hogy megépíti a Chevy 2014-es specifikációjú változatát, amelyből ideális esetben hat darab készülhet el a következő szezon rajtjáig. Ebből kettő tehát már el is kelt.

Richard Coleman csapata 2010 óta versenyez a WTCC-ben (a kezdetek óta Chevrolet-val), ám az idei szezon kezdetéig kevés kimagasló eredményt tudtak felmutatni. Igaz ebben az is közrejátszott, hogy egyik versenyzőjük általában fizetős pilóta volt a múltban.

Idén viszont összeállt a James Nash - Alex MacDowall páros, előbbi pedig Salzburgban megszerezte a csapat (és saját) első győzelmét, amit Portóban még eggyel megfejelt.

Az ex-fordos pilóta jelenleg vezeti a Yokohama kupát, és a bajokságban is harcban van a dobogóért.

"A WTCC komoly változásokon megy keresztül 2014-ben az új szabályoknak köszönhetően, a Citroen érkeztével pedig a verseny is élesebb lesz" - mondta Coleman.

A chevys szerződés mellett a Bamboo azt is bejelentette, hogy egy szezon után kiszáll a GP3-ból, miután eladta az indulás jogát az orosz Russian Time alakulatnak. A búcsú oka, hogy a brit istálló inkább a túraautós programra kíván koncentrálni.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások