WTCR - Jótékony Chilton

Jótékony Chilton

LantiLanti
2012/08/18 11:02

Sokan hajlamosak úgy tekinteni a profi autóversenyzőkre, mint mázlista, milliomos pojácák, akiknek legnagyobb problémájuk az életben, hogy vajon elég gyorsan tudnak-e menni sokmilliós autóikkal a pályán. Bizonyára ilyen figurák is akadnak, elvégre a motorsportok világa elég nagy, ám Tom Chilton nem tartozik közéjük. A Team Aon brit pilótája persze szeret gyorsan menni a pályán, de közben azokra is gondol, akiknek az övénél nehezebb sors jutott.

Chilton most egy különleges kampánnyal szeretne pénzt gyűjteni, kerékpárjával két nap alatt letekeri a London-Amsterdam útvonalat, ami közel 500 kilométer. Az ötlet nem teljesen újszerű, tavaly egy hasonló akció keretében 38 ezer euró adományt sikerült összegyűjteni. A WTCC újonc idén is nagyjából ekkora „bevételre” számít. A befolyt pénzt két az Egyesült Királyság területén dolgozó alapítványnak, a Vision Charitynek és a VICTA-nak utalják át; mindkettő látássérült gyermekek gyógyításával foglalkozik.

„Egy versenyzőnek természetesen létfontosságú érzék a látás, nagyon örülök hát, hogy két ilyen nagyszerű alapítványt támogathatok. Sok adományt szeretnék összegyűjteni, és remélem, sikerrel járok. De már az is nagy élmény lesz, hogy találkozhatok azokkal az emberekkel, akiken ezzel az akcióval segíteni szeretnénk.”

A jótékonykodás mellett azért más haszna is származik Chiltonnak a bringatúrából.

„Már alig várom, hogy kerékpárra ülhessek, és elindulhassak Amszterdam felé. Elég gyakran biciklizem, fontos része a fizikális felkészülésnek. Emellett élvezem, és jót tesz az állóképességemnek is. Egy közel 500 kilométeres túrán szükségem is lesz rá” – mesélte Chilton.

A nagy túra szeptember 3-án indul. A Ford pilóták egyébként nagyon aktívak a jótékonykodás terén, korábban James Nash is akciózott a Twitteren. Az Ő játéka arról szólt, hogy minden egyes új Twitter követő után egy bizonyos összeget átutalt a megjelölt alapítványnak. Elég annyi hozzá, hogy sikeres volt a kezdeményezés. Remélem a jövőben a pályán is ilyen eredményesek lesznek a fordosok, bár ott jótékonykodásra nem számíthatnak.

Fotó: The Grid

Hozzászólások