WTCR - Jól fizet az ETCC is
Jól fizet az ETCC is

Jól fizet az ETCC is

LantiLanti
2014/02/17 14:16

Nagy_norbi_ETCC_seat

Az Eurosport Events néhány napja nyilvánosságra hozta a 2014-es Túraautó Európa-bajnokság pénzdíjait. Egész jól lehet majd kaszálni az ötfordulós sorozat hétvégéin, hiszen a Yokohama által felajánlott támogatásnak köszönhetően minden versenyen 50.000 eurót osztanak szét a legjobbak között.

A díjból természetesen csak azok a versenyzők részesülhetnek, akik egész évre neveznek az ETCC-re, ennek határideje pedig március 31. Az 50 ezer euró pontos elosztását később hozzák nyilvánosságra.

Az elmúlt két évben rendre voltak magyar indulók az EB-n, 2012-ben a RCM Motorsport Tim Gáborral és a szebb sorsra érdemes Peugeot 407-tel, az Unicorse pedig ifj. Ficza Ferenccel, később Gáspár Csabával és egy Alfa Romeo 156-tal állt rajthoz.

Tavaly aztán a Zengő Junior Team két kupás SEAT Leónnal képviselte hazánkat az SMT kategóriában, ahol Nagy Norbert és ifj. Ficza Feri vezette az autókat.

Jelen pillanatban úgy tűnik, idén is lesznek magyarok az ETCC-n, meg nem erősített információk szerint Nagy Norbert egy TC3-as Chevrolet Cruze-zal indulna, és az Unicorse is keresi a lehetőségeket, hogy ismét csatasorba állítsa James Thompson korábbi Alfáját.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások