WTCR - John Filippi a Camposnál
John Filippi a Camposnál

John Filippi a Camposnál

LantiLanti
2014/03/19 09:11

John_Filippi_arc

Érdekes kihívás előtt áll a Campos Racing, a spanyol alakulat idén két különböző kategóriában, két különböző márkával versenyez majd a WTCC-ben. Hugo Valente és Dusan Borkovic egy-egy TC1-es Chevrolet Cruze-zal vág neki a szezonnak, ám a csapat az új Yokohama kupába is benevez egy TC2-es SEAT Leónnal.

A Campos tegnap be is jelentette harmadik pilótáját, a SEAT-ot egy fiatal korzikai srác, a 19 éves John Filippi vezeti majd.

Filippi tavaly zárta le gokartos pályafutását, és fellépett a formaautók kategóriájába. Két versenyen indult a Forma-Renault Eurocup-on, illetve a V de V együléses sorozatban is rajthoz állt, ahol egy Formula-Master volánja mögött megszerezte a bajnoki címet.

"A menedzseremmel, David Zollingerrel úgy döntöttünk, követjük Sebastien Loeb-öt, és a WTCC-ben próbálunk szerencsét. Ami a célokat illeti, szeretnék minél többet tanulni a túraautózásról, és jó lenne elcsípni egy-két dobogós helyezést a TC2-es kategóriában" - mondta Filippi.

A franciával háromra nőtt a Yokohama kupa létszáma, miután tegnap a Team Engstler bejelentett két TC2-es BMW-t, amelyek közül az egyiket Franz Engstler vezeti majd.

Fotó: johnfilippi.com

[ad#1]

[ad#1]

Hozzászólások