WTCR - Ismét tesztelt a Zengő Motorsport

Ismét tesztelt a Zengő Motorsport

LantiLanti
2012/10/12 11:00

Csütörtökön ismét a Szlovákiaringen járt a Zengő Motorsport, ahol egy egynapos teszt keretében készült a jövő héten következő suzukai WTCC hétvégére. Michelisz Norbi korábban arról beszélt, hogy nagyon jó lenne októberben elmenni még egy tesztre, és a kívánsága szerencsére valóra vált. Még a hét elején sem volt teljesen biztos, hogy utazhatnak, ám végül Zengő Zoltán csapatfőnök megadta a zöld jelzést. A teszt tapasztalatairól Norbit, és a csapat versenymérnökét, Bári Gergőt faggatta a Túraautó Hírblog.

"Alapvetően a suzukai beállításokon dolgoztunk, és továbbra is a gyors kanyarokban igyekeztünk javítani az autó viselkedésén. Nem mondanám, hogy a Szlovákiaring hasonlítana Suzukára, de van egy-két olyan rész, ahol hasznos dolgokat lehet tapasztalni. Nekem nagyon sokat jelentett ez a teszt, örülök, hogy autóba ülhettem az ázsiai versenyek előtt. Úgy érzem, megint sikerült előrelépnünk a beállítások terén, és biztos vagyok benne, hogy az autó jobb lesz, mint Sonomában volt" - mondta Norbi.

A csapat versenymérnökét, Bári Gergőt először arról kérdeztük, hogy egy ilyen teszt előtt ki mondja meg, pontosan min fognak dolgozni.

"Alapesetben ez a versenymérnök asztala, és felelőssége. De mi inkább csapatban szoktunk dolgozni, Norbi, illetve a vezető szerelőnk, Menczel Krisztián is elmondja a meglátásait, és hárman együtt találjuk ki, hogy pontosan merre induljunk el" - mesélte Gergő.

Az idei harmadik teszt eredményével a versenymérnök is elégedett volt.

"Sikerült előrelépnünk a beállítások terén, tovább javult az autó stabilitása a tempósabb kanyarokban. Mentünk tovább a magunk kis útján, próbálgattuk az autó beállításait. Ez a harmadik teszünk volt idén, ilyenkor már nem lehet olyan tempóban fejlődni, mint az elején. Most sem tudok hatalmas áttörést jelentő eredményről beszámolni, de szépen haladtunk előre, és mindenképpen eredményes volt a teszt. A gyors irányváltoztatásoknál egyértelműen javult a BMW viselkedése. Ami fontos, hogy megint egy kicsit közelebb kerültük az autóhoz, egy kicsit jobban megértettük a működését. Egy gyári csapatban a mérnökök már az építésnél jelen vannak, nekünk viszont fel kell fedeznünk a kocsi apró titkait" - magyarázta Norbi versenymérnöke.

Következik tehát a suzukai "libakergető" - ahogy a csapaton belül becézik. A társaság első fele már a jövő hét elején útnak indul, hiszen ki kell pakolni a konténert. Norbi, Gergő és Zoli a hét közepén érkezik Japánban, ahol magyar idő szerint pénteken 6:30-kor kezdődnek az események.

Fotó: zengomotorsport.hu

Hozzászólások