WTCR - Ilyen lesz az új SEAT?
Ilyen lesz az új SEAT?

Ilyen lesz az új SEAT?

LantiLanti
2013/05/06 19:21

SEAT_tanulmany_1

A SEAT Sport jövő héten hivatalosan is bemutatja az új SEAT León Cup Racer névre keresztelt tanulmány versenyautóját, amely a márka jövőbeli túraautóinak előképe lehet. A prototípusról azonban néhány képet már ma elküldtek a sajtó képviselőinek, és azt is elárulták, hogy az új León első változatába egy 330 lóerős motor kerül.

A hírek szerint ezzel az autóval éleszthetik újjá a nagy sikerű SEAT León kupát, amelyet korábban két magyar versenyző, Michelisz Norbert és Wéber Gábor is megnyert. Ami viszont ennél is fontosabb, a prototípus először enged betekintést abba, hogyan nézhetnek ki a 2014-re tervezett új generációs WTCC autók. Agresszívebb külső, szélesebb és nagyobb kerekek... Már csak egy erősebb, kb. 400 lóerős motor kell hozzá.

"Ez az autó egyértelmű képet ad arról, hogy milyenek lehetnek a jövő túraautói a SEAT-nál. A világ számos túraautó bajnoksága számára készíthetünk versenyautókat. A 330 lóerős León Cup Racer az alap, amelyet intenzív fejlesztői munka és tesztprogram követ majd a következő hónapokban" - írja a SEAT Sport hivatalos közleménye.

Jaime Puig, a SEAT Sport vezetője, a TouringCarTimes-nak nemrégiben úgy nyilatkozott, a spanyol márka még nem határozott arról, folytatja-e a WTCC-ben, ám rövid időn belül megszülethet a végső döntés. Ez a prototípus pedig elég egyértelmű jelnek tűnik.

SEAT_tanulmany_3

SEAT_tanulmany_2

Fotó: SEAT Sport

Hozzászólások