WTCR - Igor Skuz a WTCC-be tart

Igor Skuz a WTCC-be tart

LantiLanti
2013/04/23 17:50

Skuz_SEAT

Igor Skuz, az ukránok kétszeres ETCC-dobogós pilótája a TouringCarTimes-nak elárulta, a Túraautó Európa-bajnokságot csak felkészülésnek szánja, végső célja ugyanis, hogy minél hamarabb a világbajnokságon versenyezhessen. A 39 éves kijevi pilóta tavaly az Engstler Motorsportnál kezdte a szezont egy BMW 320si-vel, majd év közben váltott, és a SUNRED-hez igazolt, ahol egy dízel SEAT Leónba ülhetett. A TDi erőfölényét kihasználva Imolában két második helyet ért el az S2000-es kategóriában.

Skuz idén is maradt a spanyoloknál, akik most már Campos Racing néven indulnak, annyi különbséggel, hogy a dízel motorok kitiltása után egy 2.0 literes benzines került a Leónba. A monzai idénynyitón egy balszerencsés időmérőt követőn az első versenyen a 19. helyről indulva tizedikként ért célba, a másodikon viszont kiesett. A hosszabb távú tervek között azonban egy WTCC-s indulás szerepel.

"Az ETCC-ben tapasztalatokat akarok gyűjteni a SUNRED/Campos csapattal, és aztán velük szeretnék fellépni a WTCC-be. Sőt, az is elképzelhető, hogy már idén rajthoz állok egy futamon. Marrakeshben mindenki láthatta, hogy az 1.6 turbós SEAT-tal gyári csapatokat és akár a háromszoros világbajnokot is le lehet győzni. Yvan Muller nem tudta megelőzni Pepe Oriolát. De ott van az All-Inkl.com csapat is, amely újoncként egyből megmutatta magát az első két forduló során, és nem csak Rob Huffnak köszönhetően. Én bízom a spanyol márkában és a csapatomban" - mondta Skuz a TouringCarTimes-nak.

Hugo Valente mai nyilatkozatából már tudjuk, hogy francia csak hat futamra írt alá a Camposszal, úgyhogy hely biztosan lesz az ukrán számára, akár többre is, mint egy forduló.

Fotó: ETCC Media

Hozzászólások