WTCR - Ó, ha ilyen lenne a valóság - elindult Michelisz Norbi szimulátor-bajnoksága
Ó, ha ilyen lenne a valóság - elindult Michelisz Norbi szimulátor-bajnoksága
Fotó: M1RA

Ó, ha ilyen lenne a valóság - elindult Michelisz Norbi szimulátor-bajnoksága

LantiLanti
2020/05/01 16:32
Kifejezetten élvezetes versenyeket hozott a Michelisz Norbi nevével fémjelzett Hungaroring E-sport Bajnokság első fordulója, melyet a magyar F1-es pályán rendeztek. Voltak hibátlan teljesítmények, sercegős csaták és nagy felzárkózások is a Hungaroringen. 

Azért sikerült igazán szórakoztatóra az idénynyitó, mert több előzést hozott a két futam, mint amit a valóságban szoktunk látni, de nem ment át gejbe a dolog, és nem lett DRS-szaga sem a helycseréknek. 

Olyan pontokon előztek rendszeresen a szimulátoros menők, ahol a valóságban nem vagy szinte alig látunk manővert, mégis megvolt az az érzés, minden egyes ilyenért keményen megdolgozott az elkövető. Nem fullad követhetetlen káoszba, de unalmas vonatozásba sem a sztori. És pont ettől az egészséges aránytól lett igazán jó. 

Időmérő

A kvali most is a legelső gyors körben dőlt el, az eSport WTCR mindkét eddigi időmérőjét nyerő Báldi Gergővel (Team Simple) ezúttal sem bírtak, most 1:51.368-cal vitte el a pole-t, ami négy tizeddel volt jobb, mint a virtuális világkupán elért idő. 

A második a szintén M1RA-s Nagy Dávid (Team #mentsdegyszerűen) lett, összvissz nyolc század hátránnyal, míg a harmadik helyen a friss eSport WTCR-dobogós Pinczés Ádám (Team PCTrade Systems) zárt, aki két perccel az edzés vége előtt javított. 

Fontos kiemelni, hogy Michelisz Norbi újítása nyomán ebben a sorozatban a kvali első tíz helyezettje kap pontot, és a pole pozíció így dupla annyit ér.

Első futam

Báldi rajtja megint hibátlan volt, megőrizte a vezetést, és... most kelthetnénk itt a feszültséget, de a Team Simple pilótája annyira pontosan ment, hogy senki sem volt veszélyes rá. A futam közben kialakított némi előnyt, amit a végén az ellenfelek ledolgoztak, de támadni nem tudták, úgyhogy két eSport WTCR győzelem után a Hungaroring E-sport Bajnokságot is győzelemmel kezdte. 

baldi-hungaroring-esport.jpg

Az első futam másik hőse az a Csuti Zoltán volt, aki pár hete a virtuális világkupa fordulón a hétvége előzését mutatta be, majd megnyerte a második magyar futamot. A Team Hungaroring versenyzője a rajtnál az ötödik helyről jött előre a másodikra, és ezt meg is őrizte a végéig. 

A PCTrade-es Pinczés Ádám is fogott egy helyet a startnál, majd az utolsó körben szorongatta kicsit Csutit, de marad harmadik. A második pozícióból induló Nagy Dávid viszont két helyet esett vissza az induláskor, és végül lemaradt a dobogóról. 

Az kígyó eleje tehát nem volt egy nagyoktóberi forradalom, a tizedik helyért (amely a második futam rajtelsőségét jelenti) viszont igen látványos bunyó ment. 

A Team OMV Maxxmotionnél versenyző Tóth Dávid a kvalin csak 16. lett, a futamon viszont szívósan jött előre. 19 perccel a vége előtt előzött először, azután pedig folyamatosan lépegetett előre. 18p: P14, 16p: P13, 14p: P12, 3p: P11. Aztán az utolsó kör végén, a 12-esben jó nagy verekedés után megelőzte Borsos Miklóst, és ezzel bekaszálta a fordított pole-t. 

Második futam

Ahogy az lenni szokott, a fordított rajtrácsnak köszönhetően a második verseny még izgalmasabb lett. De megint nem az elejében, hiszen Tóth Dávid nem kótyavetyélte el a lehetőséget, és Báldihoz hasonlóan rajt-cél győzelmet aratott. 

A második hely kérdése is eldőlt a rajtnál, a Team Simple-höz tartozó Leitner Norbert az elején maga mögé lapátolta Blazsán Patrikot (Team NÚSZ), majd Tóth-tal kettesben leforgatta a "Szökés" autósportos változatát. 

toth-david-hungaroring-esport.jpg

A második futamot leginkább az első verseny főszereplőinek felzárkózása tette érdekessé. Nagy Dávidnak (Team #mentsdegyszerűen) lehettek "komplexusai" az előző futam miatt, mert most óriásit ment. A rajtnál fogott egy helyet; a hetedikről feljött a hatodikra, majd kezdődött a hadjárat a dobogóért. Íme az állomások:

  • 22:42 - megelőzi Barna Martint (Team PCTrade Systems), és már ötödik.
  • 18:55 - Posan Norbert (Team OMV Maxxmotion) a következő áldozat, Nagy már a negyedik.
  • 17:11 - Blazsán Patrik is megvan, akárcsak a dobogó.

Csuti Zoltán is igyekezett, ő a kilencedik helyről indult, és az első kanyarok után már a hetedik volt. Nála még két további mozzanat következett: 

  • 15:52 - a 12-es kanyarban előzi Barna Martint, amivel hatodik.
  • 12:57 - a hármas kanyarban elmegy Posannak, és ezzel megvan az ötödik hely. 

Az első futamot megnyerő Báldi Gergő sem akart kimaradni a felzárkózásból, ő a rajtnál leküzdötte Pinczést, majd 17:11 környékén lépte le Csincsik Marcellt (Team PCTrade Systems) az egyesben. Aztán:

  • 13:30 körül volt egy érdekes szitu, Báldi elkezdte támadni Barnát, akinek pont befigyelt egy lassításos bünti, úgyhogy csak körbe kellett autózni. 
  • Kb. 9 perc volt még hátra, amikor megelőzte Posant, de nem került képre. Ezzel lett hatodik.

Tóth és Leinter mögött végül Nagy Dávid lett a harmadik, Blazsán Patrik a negyedik, Csuti Zoltán az ötödik és Báldi Gergő a hatodik. Na, most hogy ezt szépen elolvastad, nézd is meg. :D 

A bajnokság állása:

hungaroring-esport-osszetett1.jpg

Május 1-el kezdetét vette a selejtező a következő fordulóra, amit Monzában rendeznek. A verseny dátuma május 14. A bajnokság első 15 helyezettje automatikusan kvalifikálta magát, a maradék kilenc hely viszont kiadó. 

Hozzászólások