WTCR - Huff szerint versenyképes lesz a Lada
Huff szerint versenyképes lesz a Lada

Huff szerint versenyképes lesz a Lada

LantiLanti
2013/11/04 19:02

Huff_Chn_bukoban

Alig telt el egy nap, hogy Rob Huff bejelentette, jövőre a Lada gyári versenyzője lesz a WTCC-ben, a 2012-es világbajnok máris elmondta véleményét leendő versenygépéről, az új Lada Grantáról. A brit pilóta testközelből még nem ismeri a technikát, ám a tárgyalások során rengeteg információt szerzett a csapat terveiről.

Miután a Lada 2012-ben bejelentette visszatérését, hamar kiderült, hogy a Grantából épül majd a WTCC-s autó, és ezzel együtt az is, hogy nem lesz könnyű dolguk versenyképessé tenni. A típus utcai változata ugyanis jóval kisebb, mint ami egy S2000-es túraautóhoz ideális lenne, a világbajnokság szigorú szabályai pedig nem sok eltérést engedélyeztek az eredeti modelltől.

Ennek ellenére James Thompson ért el szép eredményeket az autóval, idén rendszeres vendég volt a pontszerzők között, Moszkvában pedig egy ötödik hellyel megszerezte az orosz márka eddigi legjobb WTCC-s eredményét. Ám a Marco Calovolo vezette fejlesztő csapat legjobb erőfeszítései is kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy ellensúlyozzák az autó méreteiből adódó problémákat, különösen a tempós kanyarokban.

2014 azonban ilyen téren komoly változást hoz, az új szabályok sokkal jelentősebb eltérést engedélyeznek majd az utcai változattól, ami Huff szerint a valódi élmenők közé repítheti a Ladát.

"Elég hosszú ideje folytattam egyeztetéseket a Ladával, és meggyőződtem arról, hogy pontosan tisztában vannak az autó hiányosságaival. Az elmúlt időszakban erősen megkötötte a kezüket, hogy az utcai modell nem jelentett ideális alapot" - mondta Huff az Autosportnak.

"Ez ellen eddig nem sokat tehettek a szabályok miatt. Jövőre viszont változik a helyzet, sokkal nagyobb szabadságot élvezhetnek majd, és biztosak benne, hogy sikerül megoldani problémákat."

Huff szerint az autó problémái ellenére a Lada már idén is bizonyított, és úgy érzi, szép jövő áll a márka előtt.

"Még ezekkel a hátráltató tényezőkkel együtt is folyamatosan fejlődni tudtak, úgyhogy nagyon izgatottá tesz a következő két év gondolata" - zárta Huff, aki két szezonra írt alá a Ladával.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások