WTCR - Huff: sosem álltam még ilyen jól

Huff: sosem álltam még ilyen jól

LantiLanti
2012/10/29 21:37

Két futammal a Túraautó Világbajnokság vége előtt Rob Huff pontazonossággal áll a tabella második helyén, csak kevesebb futamgyőzelme miatt marad el Yvan Muller mögött. Az angol pilóta szerint izgalmas versenyek következnek Sanghajban, a célja pedig nem lehet más, mint előnyt szerezni az idényzáró makaói hétvége előtt.

"Elégedett vagyok azzal, ahogy Japánban alakultak a dolgok. A bajnoki címért folyó csata még sosem volt ennyire szoros, Yvannal azonos pontszámmal állunk az élen. Sosem álltam még ennyire közel ahhoz, hogy bajnok legyek" - bizakodott Huff.

A brit pilóta szerint a sanghaji pálya alkalmas arra, hogy izgalmas, szoros versenyek alakuljanak ki rajta.

"Nagy megtiszteltetés, hogy a forma-1-es sanghaji pályán versenyezhetünk, már nagyon várom, hogy elkezdődjön. Szoros futamokra van kilátás, ezen a körön erre lehet számítani. Fontos lesz az időmérő edzés, és szeretnék is javítani az eddigi rajthelyeimen. Az utolsó három versenyen ugyanis rendre én voltam a harmadik a Cruze-ok közül, úgyhogy most az első sorba kerülés lesz a cél."

Huff szerint a sanghaji hétvége különösen fontos lesz számára, hiszen Makaón általában jól szokott teljesíteni, ezért nagyon sokat jelenthet, ha már Kínában szert tud tenni némi előnyre.

"A versenyeken a lehető legtöbb pontot szeretném gyűjteni, és az a cél, hogy előnyben legyek az utolsó forduló előtt. Ha ez sikerül, az komoly önbizalmat adhat, hiszen Makaó egy különleges pálya számomra, ahol már négyszer sikerült nyernem" - zárta Huff.

Tavaly az angol húsz pontos hátránnyal érkezett a városállamba, és ebből végül csak három maradt, úgyhogy nem a levegőbe beszél, amikor azt mondja, Makaói az ő pályája.

FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások