WTCR - Huff nem ülhetett autóba a 12 óráson
Huff nem ülhetett autóba a 12 óráson

Huff nem ülhetett autóba a 12 óráson

LantiLanti
2014/02/09 13:13

Huff_rotek_arc

Bár az idei Bathurst 12 órás verseny első néhány órájában úgy tűnt, a Rotek Racing Audija akár az abszolút győzelemért is harcban lehet, végül egy műszaki hiba miatt a futam féltávjáig sem sikerült eljutniuk, a 2012-es túraautó világbajnok Rob Huff pedig autóba sem ülhetett.

A B-osztály pole pozíciójából (abszolút 14. hely) indulhatott a Huff - Oliver Gavin - Kevin Gleason - Richard Meins összeállítású Rotek egység, és a Corvette gyári pilótájának (Gavin) köszönhetően pedig az első boxkiállás környékén már az abszolút dobogós helyek környékén jártak.

Négy órával a kezdés után azonban nem tervezett kiállásra érkezett a boxba az Audi R8 LMS, és kicsivel később kiderült, komoly a baj. A német gyártó mérnökei is átmentek a Rotek boxba, ám ők sem tudtak segíteni: az egyik kipufogószelep rugója eltört, és ez a verseny végét is jelentette egyben.

Rotek_audi_boxban_bathurst_14

"Mindent megtettünk, amit csak lehetett, de a törött rugó miatt idő előtt véget ér számunkra a futam. Pedig remekül álltunk, az összetettben éppen a harmadik helyen voltunk, a kategóriát pedig vezettük, két kör előnnyel a második helyezett mögött. Mindenki fantasztikus munkát végzett, és jövőre is biztosan eljövünk, mivel ez egy páratlan verseny" - kommentálta az eseményeket Rob Holland, a Rotek vezetője.

A korai kiállás sajnos azt is jelentette, hogy Huff egyáltalán nem tudott autóba ülni, pedig Gavin mellett ő lehetett volna az egység másik húzóembere. Ezzel megszakadt a brit pilóta kiváló sorozata, aki az elmúlt évben az összes GT futamán dobogóra állhatott.

A 2014-es Bathurst 12 órást végül a Maranello Motorsport nyerte, Craig Lowndes, Peter Edwards, John Bowe és Mika Salo Ferrarija azonban fél nap versenyzés után is mindössze négy TIZEDDEL előzte meg a második helyen befutó HTP Motorsport Mercedest.

Ferrari_bathurst_14

A ferraris egység győzelmét az tette még különlegesebbé, hogy a tavalyi Le Mans 24 óráson elhunyt Allan Simonsen korábban rendszeresen velük indult a Mount Panoramán rendezett futamon, így a győzelem újabb tisztelgés volt a kiváló dán pilóta emléke előtt.

Fotó: Rob Huff

Hozzászólások