WTCR - Huff Kínában tesztelt egy VW-t
Huff Kínában tesztelt egy VW-t

Huff Kínában tesztelt egy VW-t

LantiLanti
2013/08/16 12:34

CTCC_VW_huff

A hét elején Rob Huff, az uralkodó túraautó világbajnok, Kínába látogatott, a Kínai Túraautó Bajnokságban szereplő Shanghai VW 333 csapat meghívására. A CTCC tavalyi bajnoka idén csak szenvedett a Volkswagen Polo GTI-vel a Ford Focusok ellen, ezért vették igénybe a rendkívül tapasztalt brit pilóta segítségét.

Huff a WTCC által két éve már meglátogatott Tianma versenypályán körözött az 1.6 turbós motorral szerelt VW Poloval, amelynek kasztniját az RML fejlesztette. A körülmények távolról sem voltak ideálisak, a Sanghaj közelében található pályán néha az 50 fokot is elérte a forróság.

A tesztet követően Huff tovább utazott a Guangdong International versenypályára, ahol két napon keresztül a kínai, hong-kongi és makaó versenyzőket oktatott.

"Sok mindent elmond a CTCC-s csapatok és versenyzők ambícióiról valamint profi hozzáállásáról, hogy egy olyan kaliberű versenyzőtől akarnak tanulni, mint Rob. A program remek fogadtatásban részesült, és az eredmények is biztatóak voltak, úgyhogy reméljük, később újabb látogatásokra is sor kerülhet" - mondta David Madgwick, az programot szervező BAM Motorsport igazgatója.

Huff legközelebb szeptember nyolcadikán, Sonomában áll rajthoz a WTCC-ben.

Fotó: CTCC

Írta: Lanti

Hozzászólások