WTCR - Huff győzelemmel melegített

Huff győzelemmel melegített

LantiLanti
2012/09/20 14:56

Korábban már írtunk róla, hogy a sonomai hétvége előtt Rob Huff tiszteletét teszi a legendás Goodwood Revival fesztiválon, sőt, még egy versenyen is részt vesz majd. Ez annyira jól sikerült, hogy a WTCC tavalyi ezüstérmese megnyerte a St. Mary's Trophy első futamát egy Austin A40-nel. A St. Mary's Trophy lényege, hogy csak olyan autók indulhatnak, amelyek 1950 és 1959 között versenyeztek. Huff mögött a brit túraautós közönség kedvenc, Anthony Reid végzett a második helyen egy Jaugar MkI-el, és a korábbi forma-1-es pilóta majd később csapatfőnök Jackie Oliver lett a harmadik egy BMW 700-zal.

A túraautózás korábbi klasszisai és jelenlegi tehetségei közül jó páran ott voltak a versenyben, Tim Harvey (BTCC bajnok 1992) kilencedik lett egy Alfa Romeo Giulietta Ti-vel, Jürgen Barth (Le Mans 24 órás győztes, 1977) pedig 15.-kén zárt egy Mercedes 220S-el. Nem ért célba John Cleland (BTCC bajnok, 1989, 1995) az Austin Metropolitannal, és a korábbi forma-1-es pilóta, Martin Brundle is kiesett az Austin A35-tel. Csak érdekesség gyanánt, Brendon Hartley 10. lett egy Volga M21-el. Az említetteken kívül rajthoz állt még Kenny Brack, Tiff Needell, Andy Wallace, Derek Bell, Andrew Jordan, Gordon Shedden, és még pár ismert név is. Ja, és meg ne feledkezzünk, Rowan Atkinsonron, aki 17. lett egy Jaguar MkVII-tel.

A St. Mary's Trophy azonban két futamból áll, és az összesített eredmények alapján Reid valamint társa, Justin Law győzött, Huff és Desmond Snail pedig második lett.

Fotó: TouringCarTimes

Hozzászólások