WTCR - Huff és a Mount Panorama
Huff és a Mount Panorama

Huff és a Mount Panorama

LantiLanti
2013/02/09 20:41

Huff_audi_2

Szűk fél óra múlva (magyar idő szerint 21:00) kezdetét veszi a Bathurst 12 órás autóverseny Ausztráliában, a legendás Mount Panorama pályán. A mezőnyben több korábbi és jelenlegi WTCC-s nevével is találkozhat az ember, az első helyre kétségkívül az uralkodó világbajnok, Rob Huff kívánkozik, aki a Peter Conroy Motorsport színeiben egy Audi R8 LMS-el indul Peter Conroy és James Winslow társaként.

Huffy az első időmérőn a 12. helyre hozta be a GT3-as Audit, a második pedig a szintén brit James Winslow kapott lehetőséget, aki végül a kilencedik helyet csípte meg a csapat számára. A WTCC címvédője egyébként életében először indul komoly endurance versenyen, sőt GT autóval sem ment sokat eddigi pályafutása során. A tűzálló viszont ismerős lehet, lásd a videóban. :D

Engstler_b12h

Huff mellett a komplett Team Engstler is rajhoz áll a Mount Panoramán, Franz Engstler és Charles Kaki Ng mellett a 2011-es privát bajnok Christian Poulsen illetve John Modystach kap még helyet a BMW Z4-esben. A versenyt is szponzoráló Liqui Moly által támogatott egység az első időmérőn 20. lett a dán pilóta idejével (Poulsen jó hat másodpercet kapott Hufftól), majd a másodikon Enstler, Ng és Modystach együttes erővel a 14. helyre tolta be a gépet.

B12h_Huff_Oyoung

És természetesen ott van Bathurstben a WTCC világjárója, Darryl O'Young is, aki nélkül lassan nem rendeznek nemzetközi endurance versenyt. A hongkongi ezúttal Dean Koutsoumidis csapatába kapott meghívást, és Audi pilóta lévén ő is egy R8 LMS-t vezet majd. O'Young az első időmérőn ült autóba, akkor 14-ek lettek, épp Huff mögött. A második kvali már nem sikerült ilyen jól, a csapatfőnök a 24. helyre hozta be az Audit.

Aki nem bírja kivárni a kezdést, az nézze meg párszor ezt a videót, amelyet Huffy csapata készített a fedélzeti kamerák képeiből.

Online közvetítés és live timing (elméletileg) ITT.

Fotó: Bathurst Media, Darryl O'Young, Peter Conroy Motorsport

Hozzászólások