WTCR - Huff dobogón Daytonában
Huff dobogón Daytonában

Huff dobogón Daytonában

LantiLanti
2014/01/27 10:18

Huff_daytona

Eredményesre sikerült Rob Huff bemutatkozása az új észak-amerikai sportkocsi bajnokságban, a TUDOR United Sportscar Championship-ben, ahol idéntől együtt versenyeznek az LMP-s és a daytonai prototípusok. A 2012-es WTCC világbajnok egy LMPC-s (európai nevén Formula Le Mans) ORECA FLM9-cel állt rajhoz a floridai 24 óráson, és csapattársaival a kategória második helyét szerezte meg.

Rázósan indult a hétvége az 8Star Motorsport számára, váltóhiba miatt kénytelenek voltak kihagyni a csütörtöki időmérőt, így csak a mezőny végéről vághattak neki az egész napos versenynek. Ráadásul a pénteki edzésen balesetbe került 25-ös rajtszámú ORECA, így a futam előtti időszak lázas szereléssel telt.

Ám úgy tűnik, ők a verseny előtt letudták balszerencse adagjukat (vagy legalábbis egy részét), mert a rajt után minden óramű pontossággal működött. Két húzóembere, Huff és Tom Kimber-Smith segítségével az 8Star autó gyorsan verekedte magát előre a mezőnyben, miközben a csapattulajdonos Enzo Potolicchio valamint Mike Marshal is igyekezett kihozni magából a maximumot.

A versenyt több alkalommal is egész pályás sárga zászló fékezte, sőt, közel egy órán keresztül állt a futam Memo Gidley és Matteo Malucelli brutális balesete miatt. A legfrissebb hírek szerint mindketten eszméletüknél vannak és kommunikálnak, Gidley-n pedig még két műtétet is végrehajtottak, a bal kezén illetve lábán.

Az utolsó három órát három egész pályás sárga zavarta meg, pedig ekkor Huffék már a kategória dobogóért voltak harcban. Végül egy rakoncátlankodó kormány miatt kénytelenek voltak letenni a győzelemről, sőt egy ideig a célba érés is veszélybe került.

Az utolsó két etapot Huff illetve Kimber-Smith vezette, ám a meghibásodott kormányzás miatt be kellett érniük az összetett tizedik helyezéssel, ami az LMPC kategóriában a dobogó második fokát jelentette.

"Hatalmas megkönnyebbülés volt, hogy az autó végül célba ért, hiszen akadtak olyan pillanatok a záró időszakban, amikor nagyon bizonytalannak tűnt a helyzet. Hosszú és drámai hétvége volt, de a Daytona 24 órás egy fenomenális esemény, és hatalmas megtiszteltetés, hogy részese lehettem. Különösen úgy, hogy egy remek második hellyel zártunk" - összegzett Huff.

Huff_daytona_kupa

Az angol, aki röviddel a verseny előtt váltott a Starworks csapatról az 8Starra, további három futamon áll rajthoz idén a USCC-ben, ott lesz Sebringben, Watkins Glenben és a Petit Le Mans-on is. Emellett a WTCC-ben a Lada gyári pilótájaként szeretne ismét győzelmekért és idővel a bajnoki címért harcolni.

Fotó: USCC

Hozzászólások