WTCR - Huff az All-Inkl.com-nál

Huff az All-Inkl.com-nál

LantiLanti
2013/02/27 10:24

Bejöttek a találgatásaink, nem csak véletlen egybeesés, hogy Rob Huff ma Szlovákiába utazott, oda, ahol a WTCC újonca, az All-Inkl.com Münnich Motorsport tesztel. A világbajnok ma reggel hivatalosan is bejelentette, hogy a SEAT Leónokkal versenyző istállónál folytatja WTCC-s pályafutását. A német alakulat eredetileg a forma-1-et is megjárt Markus Winkelhockot indította volna Marc Basseng és a tulajdonos René Münnich mellett, ám a Midland F1 korábbi versenyzője remek ajánlatot kapott az Auditól, így inkább a GT sportban marad.

A 33 éves Huff tavaly életében először lett bajnok a WTCC-ben, ám a Chevrolet gyári csapatának távozása után sokáig kérdéses volt, hogy visszatérhet-e idén. Ő lett volna a világbajnokság első olyan győztese, aki nem tudja megvédeni címét, ám ettől a kétes értékű jelzőtől szerencsére megszabadult a newmarketi versenyző.

"Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy René és Marc társaként csatlakozhatok a Münnich Motorsporthoz. Egy izgalmas, újonnan alakult projektbe kerülök, de a csapat komoly múlttal rendelkezik, hiszen 2012-ben megnyerték a GT1-es világbajnokságot. A pályafutásomat SEAT-tal kezdtem, úgyhogy különleges érzés lesz egy Leónnal versenyezni a WTCC-ben, ráadásul mindezt egy nagyon profi csapatnál tehetem majd. Hálás vagyok a lehetőségért, és szeretnék hamar beilleszkedni" - mondta Huff a bejelentés után.

René Münnich arról híres, hogy saját maga finanszírozza csapatait, így nem lepne meg, ha a világbajnok még fizetést is kapna, bár erről hivatalosan senki sem beszélt. Mint ahogy az is nyílt titok, hogy amennyiben a SEAT 2014-ben visszatér WTCC-be, akkor az All-Inkl.com Racing lehet a márka gyári alakulata, Huff pedig egyből jó helyen találná magát. 2013-ról  meg egyre többen úgy beszélnek, mint egy átmeneti szezon, amelyet ki kell bekkelni.

"Rob érkezése hatalmas lökést adhat az ambícióinknak. Szeretnénk a mezőny elejéhez tartozni az első pillanattól kezdve, dobogós helyekért és győzelmekért akarunk harcolni. A cél az első három hely valamelyikének megszerzése az egyéni bajnokságban" - tette hozzá René Münnich, csapatfőnök.

A seatos istálló ma és holnap a Szlovákiaringen tesztel, miután a havazás miatt kénytelenek voltak lefújni a Monzába tervezett gyakorlást.

Fotó: WTCC Media, BTCC

Hozzászólások