WTCR - Huff a Nordschleifén
Huff a Nordschleifén

Huff a Nordschleifén

LantiLanti
2013/10/21 12:33

Rotek_audi_vln

A 2012-es WTCC bajnok Rob Huff különleges lehetőséget kapott, október 26-án a VLN sorozat keretében egy Audi TTRS Special GT autóval rajthoz állhat a legendás Nordschleifén. Az All-Inkl.com pilótája Robb Holland csapatától, a Rotek Racingtől kapott meghívást a négyórás futamra.

A csapat az SP4T kategóriában szerepel majd, amelynek domináns szereplője volt eddig az idei évben. Nem Huff az első WTCC-s pilóta, aki Holland társaként rajthoz áll a VLN-ben, korábban az Engstler Motorsport versenyzője, Charles Ng is kipróbálta a TTRS-t.

"Amikor felkértek, hogy legyek Robb Holland csapattársa egy ilyen különleges autóban és egy ilyen legendás helyszínen, egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Hatalmas kiváltság, hogy a Nürburgring Nordschleifén versenyezhetek, ahol a kategóriagyőzelem lesz a cél, de ha a hírhedten kiszámíthatatlan időjárás közbeszól, akár az abszolút győzelem is elérhető lehet" - mondta Huff.

Az amerikai pilóta, aki sokáig azon dolgozott, hogy az Arena Motorsporttól megvásárolt Ford Focuszokkal versenyezzen a WTCC-ben, sokat vár a világbajnokság címvédőjétől.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy Rob Huffal versenyezhetek a VLN-ben. Régóta ismerem őt, és nagy tiszteletet ébreszt bennem a tehetsége. Kíváncsi vagyok, mire lesz képes a TTRS-el, bár abban biztos vagyok, hogy az első pillanatban megtalálja az összhangot az autóval" - fogalmazott Holland.

"Az első számú cél, hogy megnyerjük a kategóriát, ám a TTRS megfelelő körülmények között akár a GT3-as autókkal is felveheti a versenyt. A nagy leszorítóerő és az elsőkerékhajtás miatt nedves vagy vizes pályán csodákra képes, mivel sokkal agresszívebben lehet vezetni."

Fotó: Rotek Racing

Hozzászólások