WTCR - Huff 200-szor

Huff 200-szor

LantiLanti
2012/06/06 11:53

Mit keresett a torta a rajtrácson?! Aki igazán kitartó és szemfüles volt, az láthatta a portimaói második verseny előtti felvezetőben, hogy valaki egy csokitortát dugott a már autóban ülő Robert Huff orra alá.

A sütire a 200-as számot kanyarintották, amiből első körben arra következtethetnénk, hogy 200. születésnapját ünnepelte a brit versenyző, de ahhoz túlságosan fittnek tűnt, még bukósisakban is. A 200. pole pozíciót is gyorsan kizárhattuk, tekintve, hogy a Chevrolet és kopasz sofőrje a 7. rajthelyen álldogált a startra várva. A 200. pontot biztosan nem ülik meg így, úgyhogy gyors számvetés után arra juthattunk, hogy ennyiszer indult WTCC futamon.

Volt is rá néhány éve, hogy elérje a szép kerek számot: túraautó-világbajnoki pályafutását 2005-ben kezdte, előtte a brit túraautó-bajnokságban űzte a pontokat. Tavalyelőtt vb-harmadikként, tavaly másodikként zárta a szezont, s ha ezt a tendenciát követi, úgy idén neki kell megnyernie a világbajnokságot. Erre pedig megvan minden esélye, hiszen 200. versenye után 227 ponttal a második helyen áll összetettben, hátránya mindössze 18 pont az éllovas csapattárs, Yvan Muller mögött.

A tortát a büszke édesapa hurcolta végig a rajtrácson, majd a paddockban is. Hogy pontosan milyen ízesítésű, azt nem sikerült kideríteni, ami viszont biztos – és ezt fotó is bizonyítja –, hogy végül az ünnepelt is kézbe vehette az édességet. Bizonyára falatozott is belőle, persze csak akkor, ha szigorú étrendje ezt megengedte. Saját bevallása szerint ugyanis Huffy nagyon odafigyel a napi kalória bevitelre:

„Minden nap zabpelyhet és gyümölcsöt reggelizem, ez elengedhetetlen a szellemi fittséghez. Aztán ha a főétkezések között megéhezem, kizárólag gyümölcshöz nyúlok, más nassolni valót nem engedek meg magamnak.” Arról viszont mélyen hallgat a brit, hogy eszeveszett tempóját milyen titkos Huff-adaléknak köszönheti…

Írta: Kőváry Anett

Hozzászólások