WTCR - Honda sajtótájékoztató

Honda sajtótájékoztató

LantiLanti
2012/10/20 05:15

A szombati nap során egy nagyszabású sajtótájékoztató keretében hivatalosan is elindították a Honda gyári WTCC programját. Az eseményen megjelent Hideo Szato, a Honda Motor sportrészlegének általános igazgatója, Daiszuke Horiucsi, a Honda Civic vezető fejlesztőmérnöke, Alessandro Mariani, az kasztnit építő, és a versenyeztetésért felelős JAS Motorsport vezetője, valamit Tiago Monterio, az istálló egyik pilótája is.

"A célunk egyértelmű: a következő évtől kezdve a világbajnoki címért akarunk harcolni. Az idei három versenyünkkel kapcsolatban nincsenek konkrét elvárások, szeretnénk ezeket a fordulókat minél jobban felhasználni a jövő évi autó fejlesztésére" - mondta Hideo Szato.

"Nagyon fontos pillanat, hogy összemérhetjük magunkat az ellenfeleinkkel valódi versenykörülmények között. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy hol állunk a többiekhez, különösen a Chevrolet-hez képest" - tette hozzá Mariani.

A pénteki teszten Monteiro kilencedik lett a Hondával, és egy másodpercet kapott Yvan Mullertől. A szombati első szabadedzésen már a negyedik időt sikerült elérnie, a hátrány pedig három tizedre csökkent. A második szabadedzés ezekben a percekben is zajlik, az időmérőre pedig magyar idő szerint 8:30-tól kerül sor, az Eurosport élő közvetítése mellett.

Fotó: Kazu Sekiguchi

Hozzászólások