WTCR - Honda, Lada, Chevy teszt a Ringen
Honda, Lada, Chevy teszt a Ringen
Fotó: WTCC Blog

Honda, Lada, Chevy teszt a Ringen

LantiLanti
2014/05/06 22:41

Ma majdnem az egész napot a Hungaroringen töltöttem, ahol összesen hét autó tesztelt. Ment a két gyári Honda Gabriele Tarquinivel és Tiago Monteiroval, a Zengő Motorsport Michelisz Norbival, valamint a Proteam Mehdi Bennanival. Ott volt a gyári Lada, náluk James Thomspon és Rob Huff hajtotta az autót, és tesztelt a ROAL is, Tom Chiltonnal.

Többé-kevésbé problémamentesen zajlott a nap, a Zengő Motorsportnál volt némi műszaki gond, de a srácok megoldották, és a csapat teljesítette az előzetesen kitűzött célokat.

A gyári Hondánál Tiago Monteiro a 12-es kanyarban a gumifalba csapódott, így számára nagyjából másfél órával rövidebb lett a tesztnap. Szerettem volna beszélni vele, de annyira elhúzódott a briefing, hogy már nem tudtam megvárni.

Beszéltem viszont Bennanival, Tarquinivel illetve Victor Shapovalovval, ezeket az interjúkat a holnapi nap során olvashatjátok a WTCC Blogon. A Zengő Motorsportnál úgy döntöttek, nem nyilatkoznak a tesztről, ám ennek semmi köze az eredményhez, már hétfőn elhatározták a csapatnál, hogy nem kommentálják az eseményeket.

Megvannak a tesztnap eredményei, ám nincs értelme túl nagy figyelmet szentelni nekik, hiszen Michelisz Norbi például végig erősen kopott gumikon ment, a cél ugyanis nem a köridők lefaragása volt, hanem egyes beállítási lehetőségek kipróbálása, ahhoz pedig bőven elég, hogy Norbi hogyan érzi magát az autóban.

A hungaroringi teszt első napjának végeredménye:

Teszt_hun_eredmeny

Hozzászólások