WTCR - Homoláék vették meg Michelisz BMW-jét
Homoláék vették meg Michelisz BMW-jét

Homoláék vették meg Michelisz BMW-jét

LantiLanti
2014/04/09 12:01

Homola_BMW_ETCC

Az ETCC tavalyi ezüstérmese, Mat'o Homola és csapata vásárolta meg azt az 1.6 turbós BMW 320TC-t, amellyel Michelisz Norbert két éve megszerezte a privát bajnoki címet a Túraautó Világbajnokságon. Az autósportos körökben Magyarországon is jól ismert szlovák srác az Európa-bajnokság mellett pár WTCC futamon is rajhoz állhat vele idén.

A 19 éves Homola tavaly egy 2.0 literes BMW-vel indult az ETCC-ben, ahol két futamot megnyerve lett második Petr Fulin mögött az S2000-es kategóriában. Idéntől azonban már az 1.6 turbós autókat is beengedik az EB mezőnyben, a szlovák tini csapata pedig úgy döntött, egy kategóriával feljebb lép.

A választás végül Michelisz korábbi autójára esett, amellyel tavaly Stefano D'Aste és a PB Racing ment a WTCC-ben.

Homola nemrég Szlovákiában tesztelte új BMW-jét, ami hiba nélkül tette a dolgát, a fiatal pilótának pedig nagyon tetszett a turbómotor megnövekedett ereje és nyomatéka. Ha minden a tervek szerint halad, és összejön a költségvetés, a szlovák csapat szeretne néhány WTCC futamon is rajthoz állni, a tavalyi autóknak kiírt Yokohama kupában.

Az Európa-bajnokságon egyébként összesen négy ellenfele lesz Homolának a kategóriában, Igor Skuz és Nikolay Karamishev egy-egy ex-gyári Chevrolet Cruze-zal, Aytac Biter pedig szintén egy BMW-vel indul a TC2T géposztályban. A negyedik 1.6 turbós induló neve komoly meglepetés, Franz Engstler is szerepel a nevezési listán, aki a WTCC-ben is indul egy 320TC-vel.

Az ETCC április 20-án rajtol a Paul Ricardon. Az Eurosport valamennyi hétvégét műsorra tűzi, a versenyeket követő kedden este egy egyórás összefoglalóban mutatjuk meg az eseményeket. Jelen állás szerint két magyarnak is szurkolhatunk az EB-n, Kiss Norbi az Unicorse színeiben egy Alfa Romeo 156-tal, Nagy Norbi pedig az MGS Racinggel és egy Chevrolet Cruze-zal indul a szívó 2.0 literes kategóriában.

Fotó: Mat'o Homola

[ad#2]

Hozzászólások