WTCR - Homola és Valente is tesztel a Camposnál
Homola és Valente is tesztel a Camposnál
Fotó: ETCC Media

Homola és Valente is tesztel a Camposnál

LantiLanti
2014/09/03 11:50

Francia értesülésekből valamint a közösségi oldalon felbukkanó bizonyítékokból tudjuk, hogy a Campos Racing a Termas és Peking közti gigantikus szünetet megpróbálja hasznosan eltölteni, és több spanyolországi pályára is ellátogat a TC1-es Chevrolet-val.

Egyrészt augusztus végén a nem túl ismert alcarrasi körön dolgozott az alakulat, hogy aztán Barcelonába tegye át a székhelyét, ahol ma az ETCC TC2T kategóriájának jelenlegi második helyezettje, a szlovák Mat'o Homola is kipróbálhatja a WTCC-s technikát.

A megelőző napok során Hugo Valente ment az autóval, és a hírek szerint a szerdai tesztet követően is lesz folytatás, amikor valószínűleg Dusan Borkovic is autóba ül. Homola vendégszereplésével kapcsolatban francia források annyit megjegyeznek, a Campos már a 2015-ös szezonra próbálgat pilótákat, és a szlovák lehet az egyik jelölt.

A mindössze 20 esztendős pozsonyi srácot jól ismerhetik a magyar autósport kedvelői is, az elmúlt évek során több alkalommal is járt a Hungaroringen a Közép-Európai Zóna Kupa keretében. A Túraautó Európa-bajnokságon 2012-ben mutatkozott be, tavaly második lett az S2000-es géposztályban, idén pedig már Michelisz Norbi korábbi privát bajnok BMW-jével próbálkozik az 1.6 turbós mezőnyben.

"Jegyek megvéve, sisak és tűzálló bepakolva, akárcsak a kamerák. Még egy pici pihenő, azt indulunk Barcelonába, ahol tesztelhetem a TC1-es RML Chevrolet Cruze-t. Fontos pillanat ez a karrieremben. Aki tud, látogasson meg Barcelonában, a többieknek pedig készítünk videót" - írta a neten Homola, aki ma Budapest érintésével repült a katalán városba.

A Campos Racing intenzív spanyolországi tesztmunkája elsősorban azért meglepő, mert a WTCC-s autók jelenleg éppen úton vannak Peking felé. Mit keres tehát egy TC1-es Chevrolet Európában? A Motorsport-Total úgy tudja, Valente versenyautóját hazaszállították Termas után, lehetővé téve ezzel az intenzív és igen értékes nyári munkát. Ez a manőver persze nem lehetett olcsó, de úgy tűnik, a francia srác családjában van tartalék (feltételezve, hogy vissza is fogják szállítani az autót Kínába).

Valente egyébként a gyári Honda pilótákhoz hasonlóan a jövő évi nordschleifei futamra is készül, a 'Toilef1' szerint szeptember 13-án egy négyórás versenyen vesz majd részt a VLN sorozatban egy Peugeot RCZ volánja mögött. A francia oldal úgy tudja, a tíz nap múlva esedékes nürburgringi viadalra Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini is benevezett. Ők bő egy hete már teljesítettek egy hatórás futamot a Zöld Pokolban egy Honda Civic Type-R-el.

 

Hozzászólások