WTCR - Holland: egy csapat maradt
Holland: egy csapat maradt

Holland: egy csapat maradt

LantiLanti
2013/02/27 18:29

Holland_arc

Amióta Robb Holland rajthoz állt a Bamboo Engineering színeiben a tavalyi sonomai fordulón, mindenki azt találgatja, hogy a 45 éves pilóta melyik csapathoz kerülhet 2013-ban. A WTCC számára rendkívül fontos az amerikai forduló, ebből következően pedig az is, hogy legyen amerikai pilóta a mezőnyben. Pirelli World Challenge túraautó kategóriájának korábbi bronzérmese egyelőre még nem árulhat el konkrétumokat, ám a tárgyalások a célegyenesbe fordultak, és már csak egyetlen csapat maradt a célkeresztben.

"Az amerikai forduló előtt a legfőbb célom az volt, hogy visszatérjek a brit bajnokságba (Holland tavaly hat BTCC futamon indult a Team Hard színeiben egy S2000-es Hondával), de azután a rajongók és a szponzorok visszajelzései megerősítették bennem, hogy inkább a WTCC-re kellene koncentrálnom. Jelen pillanatban azon dolgozzunk, hogy véglegesítsük a szerződést, amivel a világbajnokságon versenyezhetek. Szinte a rajtrács valamennyi csapatával voltak egyeztetések, de mostanra egy istálló maradt a képben. Egy elég komplex megállapodásról van szó, sok változó tényezővel, de optimista vagyok, hogy végül összejön a dolog. Garanciát nem vállalok rá, de szeretném ezen a héten bejelenteni, hogy merre tovább" - mondta Holland a Túraautó Hírblognak.

Az amerikai pilótát eddig két csapattal hozták hírbe, az egyik a Bamboo, a másik pedig az RML. Előbbi esetében az a kérdés, hogy a GP3 mellett képesek lesznek-e egy harmadik Chevrolet Cruze-t is versenyeztetni. Az RML-nél szinte biztosra vehető, hogy Yvan Muller lesz az egyik pilóta, és arra is komoly esély van, hogy Ray Mallock egy fizetős csapattársat szerződtet a háromszoros világbajnok mellé. Aki lehet akár Robb Holland is. Az RML azonban csak jövő hét végére ígért bejelentést.

Illetve természetesen egy harmadik csapat sem kizárt.

Holland_Usa_zaszlo

Ami viszont biztos, hogy Holland néhány forduló erejéig visszatérhet a BTCC-be, ráadásul végre egy versenyképes autóval.

"Egyelőre abban állapodtunk meg Tony Gilham-el, hogy két hétvégén fogom vezetni az egyik Passat CC-jüket. A tervek szerint Snettertonban és Knockhillben indulok majd, két olyan pályán, ahol már tavaly is versenyeztem. Nagyon várom a visszatérést a BTCC-be, főleg egy versenyképes kocsival. Tavaly elég kínkeserves dolgunk volt az S2000-es Hondával az NGTC-s autók ellen. Főleg az egyenesben volt jelentős a hátrányunk, de a keskenyebb gumik miatt a kanyarsebességünk is elmaradt. Most viszont én is NGTC-s autóban ülök majd, ismerni fogom a pályákat és a dolgok menetét, úgyhogy jóval könnyebb lesz a helyzetem" - tette hozzá Holland.

Bemutatkozó WTCC-s versenyén ugyan nem tudott csodát tenni a bamboos Chevyvel, de mindkét futamon stabilan hazahozta az autót, az elsőn 13., a másodikon 16. lett. Ez is bizonyítja, hogy lenne keresnivalója a jelenlegi WTCC mezőnyben. Lottinak pedig mindenképpen kell egy amerikai pilóta.

Fotó: WTCC Media, Robb Holland

Hozzászólások