WTCR - Hivatalos: Tiago Monteiro nem indul Marrakeshben
Hivatalos: Tiago Monteiro nem indul Marrakeshben
Fotó: Honda Racing

Hivatalos: Tiago Monteiro nem indul Marrakeshben

LantiLanti
2018/03/26 10:29

Tegnap a belga sajtó még csak lehetőségként beszélt róla, ma azonban a Honda hivatalosan is bejelentette: Tiago Monteiro nem épült fel eléggé a tavaly szeptemberi barcelonai tesztbalesetből, így a portugál pilóta kénytelen lesz kihagyni a WTCR marrakeshi idénynyitóját.

Csapatánál, a Boutsen-Ginion Racingnél készültek erre a lehetőségre, már hetekkel ezelőtt szerződtették Benjamin Lessennes-t tartalékpilótának, így ma az is hivatalossá vált, hogy TCR Benelux tavalyi bajnok helyettesíti majd a korábbi F1-es versenyzőt.

"Tudtam, hogy ez megtörténhet, az emberi szervezet ugyanis nem egyenlő a tiszta tudománnyal. Bár a fizikai állapotok kifejezetten gyorsan javult, ugyanez nem mondható el a látásomról, ezért egyelőre nem tudok visszatérni. Figyelemreméltó gyógyuláson mentem keresztül, és elképesztően jó kezelést kaptam az orvosi csapattól, de nem vállalhatok túl nagy kockázatot. Mindent megtettem, amit csak lehetett, de a testem és a látásom még nem épült fel teljesen" - mondta Monteiro.

A portguál pilóta köszönetet mondott az őt kezelő orvosoknak, majd hozzátette, addig is segíti új csapatát, amíg nem ülhet autóba.

"Borzasztóan csalódott vagyok, mert nagyon szerettem volna a baleset hatásait teljesen magam mögött tudni, és egy egészen új szezont nyitni. Ez sajnos egyelőre nem lehetséges, de folytatom a felkészülést annak reményében, hogy hamarosan minden visszatér a normál kerékvágásba. Addig is minden támogatást megadok majd a hondás kollégáimnak, minden tudásom és tapasztalatom arra fogom használni, hogy segítsek nekik. Ha a pályán nem is, azon kívül szeretnék hozzájárulni a sikereikhez. Fontos számomra a csapatszellem megőrzése."

Lessennes_arc_teszt_1

A beugró Lessennes természetesen rendkívül örül a lehetőségnek, bár nem ilyen bemutatkozásra várt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ott lehetek a WTCR-ben a Boutsen-Ginion Racinggel, bár ennél vidámabb körülményeket szerettem volna. Nem tudom, mennyi időbe telik, míg Tiago újra autóba ülhet, de szeretném a legjobbakat, és gyors felépülést kívánni neki" - mondta Lessennes.

"A Honda Civic Type-R TCR-t jól ismerem, tavaly az év végén már mentem vele, és nemrég újra tesztelhettem Zandvoortban a Boutsen-Ginion színeiben. Magabiztos vagyok, bár tudom, a WTCR színvonala idén magasabb lesz, mint bármelyik bajnokságé, amelyben eddig szerepeltem."

Lessennes csapattársa az egész évre szerződtetett Tom Coronel lesz a belga csapatnál.

Hozzászólások