WTCR - Hivatalos Lada bejelentés

Hivatalos Lada bejelentés

LantiLanti
2012/12/17 23:55

Hallottunk már pletykákat, olvastunk híreket rangos túraautó portálokon, most pedig itt a Lada gyár hivatalos közleménye, amelyet a Lada Sport Europe vezetője, Ivanov Iván juttatott el hozzánk.

Biztató teszteredmények a Lada Granta WTCC-vel

Az idei magyarországi és portugáliai versenyeket  követő módosítások biztató eredményeket hoztak a versenyautó teljesítményét és kezelhetőségét illetően nyilatkozta Viktor Sapovalov, a Lada Sport vezetője.

"Nagyon gyors és erős autót építettünk, és úgy gondolom, hogy James Thompson és Alekszej Dudukalo a dobogós helyekért fog küzdeni. A csapat ki van éhezve a sikerekre, és mindent megtesz, hogy jövőre egy versenyképes autót állítsanak csatasorba. Alig várjuk, hogy elkezdődjön a jövő évi szezon! 2013 januárjában újabb teszteket szervezünk Franciaországban."

A Lada Sport és a Lukoil a napokban kötötték meg az együttműködésről szóló végleges megállapodást a 2013-as évre.

„Remélem hogy a támogatásunkkal és a WTCC-ben szerzett tapasztalatunkkal komolyan segítjük majd a LADA Sport-ot és az egyik legjobb csapat leszünk jövőre” – nyilatkozta Jevgenyij Malinovszkij, a Lukoil Racing vezetője.

A Lada Granta WTCC-k volánja mögött James Thompson-t és Alexey Dudukalo-t láthatjuk majd jövőre.  A 36 éves orosz pilótának a jövő évi lesz a harmadik szezonja a WTCC-ben, és az első a Lada volánjánál. Eddig a WTCC-ben Seat Leon-nal versenyző pilóta legjobb eredménye egy második hely volt Szlovákiában. Alekszej 2012-ben orosz bajnok lett a téli autókrossz bajnokságban egy Lada Kalina versenyautóval.

 „Nagyon örülök hogy jövőre is versenyzek a WTCC-ben és még nagyobb öröm számomra hogy egy hazai versenyautóval, egy Lada-val fogok rajthoz állni.  Úgy gondolom hogy jövőre Jamesszel sok meglepetést fogunk okozni a riválisainknak” – nyilatkozta.

A Lada Granta WTCC utcai verziója 2011 novembere óta van gyártásban, az oroszországi piacon eddig több mint 120 ezer darabot értékesítettek a típusból, és több mint 3 hónapja az eladási listák éllovasa. 2012 novemberében 12 836 darabot adtak el az Oroszországi viszonteladói hálózaton keresztül.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Forrás: Lada Sport 

Hozzászólások