WTCR - Hivatalos: két Alfa Romeo indul a WTCR-ben
Hivatalos: két Alfa Romeo indul a WTCR-ben
Fotó: tcr-series.com

Hivatalos: két Alfa Romeo indul a WTCR-ben

LantiLanti
2018/02/05 12:34

Pletyka szinten már jó egy hete tudunk róla, ma azonban hivatalosan is megerősítették, hogy két Alfa Romeo Giulietta TCR versenyautó színesíti majd 2018-ban a Túraautó Világkupa mezőnyét, amelyet az olasz Romeo Ferraris csapat nevez be.

A szerepvállalás pontos részleteit sajnos nem hozták nyilvánosságra, pedig érdekes lenne, hiszen fontos kérdéseket vet fel. A TCR-es Alfát ugyanis maga a Romeo Ferraris istálló tervezte és építette, azaz bárhonnan is nézzük, szegről-végről "gyári" csapatnak számít. Lehetséges persze, hogy egy jogi csavarintással megoldották a dolgot - el tudom mondjuk képzelni, hogy jogi érdelemben más cég végzi az autó építését, mint amelyik versenyezteti.

KIEGÉSZÍTÉS: közben eljutott hozzánk a csapat hivatalos közleménye, amelyben az áll, szatellit csapaton keresztül indítják majd az autókat.

A Romeo Ferraris egyébként tavaly is jelen volt a TCR Internationalban GE-Force néven, és ott is két Giuliettát indított a grúz Davit Kajaiának és a szerb Dusan Borkovicsnak. Az 1.7-es motorral szerelt autó körül állandóak voltak a BoP-vel kapcsolatos morgások, és csak remélni tudjuk, hogy az FIA által irányított teljesítmény kiegyenlítő rendszerben ezek megszűnnek. 2017-ben az Alfák összesen három győzelmet szereztek a TCR IS-ben, Borkovic kétszer, Kajaia egyszer állt a dobogó tetején.

"Boldogan jelenthetem be, hogy két autónkat beneveztük az FIA WTCR bajnokságba. A cégünk számára ez egy hatalmas lépés a TCR Internationalban eltöltött két szezon után, hiszen egy FIA által felügyelt bajnokságban indulhatunk, és ott nyújthatunk technikai támogatást az autóinkhoz. A kiinduló állapot ígéretes, és bízunk a WTCR promóterében, hogy egy sikeres csomagot állít majd össze. A TCR autók érkezése mindenképpen jót tesz majd a színvonalnak és a műsornak is, miközben a bajnokság már eddig is rengeteg rajongót és nézőt vonzott" - mondta Michela Cerruti, a Romeo Ferraris igazgatója.

Az olasz istálló később nevezi meg pilótáit, ám a pletykák szerint a grúz Kajaia továbbra is jelöltek között van.

A WTCR eddig bejelentett indulói:

AUTÓ CSAPAT VERSENYZŐ
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Denis Dupont
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Aurélien Panis
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing ???
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing ???
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing ???
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Michelisz Norbert
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Gabriele Tarquini
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Rob Huff
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Mehdi Bennani
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???

 

Hozzászólások