WTCR - HIVATALOS! Jövőre WTCC a Nordschleifén
HIVATALOS! Jövőre WTCC a Nordschleifén
Fotó: Nürburgring, ERC Media

HIVATALOS! Jövőre WTCC a Nordschleifén

LantiLanti
2014/06/19 14:31

Két napja még csak feltételes módban beszélhettünk róla, mára hivatalos lett: 2015-ben a legendás 26 kilométeres Nürburgring Nordschleifén (és nem a korábban említett 21 km-es körön) rendez fordulót a Túraautó Világbajnokság.

A Motorsport-Total újságírója, Stefan Ziegler ma személyesen lehetett jelen azon a sajtótájékoztatón, amelyet a WTCC első embere, Francois Ribeiro és Nürburgring vezetői bejelentették a megállapodást.

A német honlap későbbre ígéri a részleteket, így egyelőre nem tudni, pontosan mikor, és milyen formában rendez versenyt a világbajnokság legendás körön. A hírek korábban arról szóltak, hogy kettő helyett csak egy futam lesz, hiszen a 60 kilométeres táv kevesebb mint három kört jelentene a Nordschleifén.

Ami pedig az időpontot illeti, valószínűleg a 2015-ös Nürburgring 24 órás egyik előversenye lesz a WTCC futam. A részletekre ugyan még várni kell, a pilóta első reakcióját viszont ismerjük az MST-nek köszönhetően.

Tiago Monteiro: "Ez nem lehet igaz! Csodálatos!"

José Maria Lopez: "Óriási ötlet, bár egy kicsit örülten hangzik, nem igaz? De a Nordschleife a világ legjobb pályája."

Tom Coronel: "A Zöld Pokolban versenyezhetünk! Azt hiszem ez volt minden WTCC pilóta álma!"

Sebastien Loeb: "Remek hírek. Élvezetes és különleges pillanat lesz."

Rob Huff: "Ez mega!! Ha lesz verseny, amit mindenki meg akar nyerni, akkor az a Nordschleifén lesz."

Yvan Muller: "WTCC a Nordschleifén? Érdekesen hangzik. Ez lehet az Európai Makaó."

Gabriele Tarquini: "Ez lehet a WTCC Monacója. Csak az a baj, hogy már kezdek öreg lenni ahhoz, hogy az összes kanyart megjegyezzem. 26 km? Jézusom!"

A Nordschleifén rendezendő futam sok érdekes kérdést felvet, például, hogy hogyan bírják majd a gyűrődést a 60 km-es távra tervezett Yokohama gumik, és hogyan tankolják meg 120 vagy még annál is több kilométerre azokat az autókat, amelyekben jelenleg a sprinttávhoz megfelelő benzintank van? Ám amíg ezekre a kérdésekre választ várunk, nézzünk meg egy kört a Nordschleifén.

 

Hozzászólások