WTCR - Hivatalos: jön a Citroen és Loeb
Hivatalos: jön a Citroen és Loeb

Hivatalos: jön a Citroen és Loeb

LantiLanti
2013/06/25 17:48

Loeb_arc_citroen

A Citroen ma megtette a hosszú hónapok óta várt bejelentést, amely szerint 2014-ben gyári csapattal csatlakoznak a Túraautó Világbajnokság mezőnyéhez. A francia gyártó először tavaly ősszel a Párizsi Autószalonon pendítette meg a témát, azaz közel egy évet kellett várni a hivatalos döntésre.

"A Citroen Racing az elmúlt hónapokban részletesen megvizsgálta a (WTCC-s) program lehetőségeit. A WTCC megfelel sok olyan szempontnak, ami a Citroen számára fontos: ilyen a jelentős médiaháttér, az alacsony költségvetést biztosító szabályrendszer és az egyedülállóan nemzetközi versenynaptár" - mondta Frederic Banzet, a Citroen ügyvezetője.

"Ez lehetőség nyit számunkra, hogy olyan ígéretes piacokon erősítsük a márka jelenlétét, mint Kína, Oroszország vagy Dél-Amerika."

Az újabb (a Honda és a Lada mellett a harmadik) gyártó érkezésén kívül a WTCC számára óriási pluszt jelent, hogy a Citroennel egy igazi világklasszis, a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb is csatlakozik a bajnoksághoz.

"Nagy öröm számomra, hogy egy újabb fejezetet írhatunk a közös történetünkbe. Alig várom, hogy végre elkezdődjenek a tesztek, közben pedig ezt az átmeneti évet arra használom, hogy csiszoljam a pályaversenyzői képességeimet."

"Nem számítok arra, hogy már az elején győzni tudok, de egy nap mindenképpen szeretnék elérni oda" - mondta Loeb.

A bejelentés mellett a Citroen azt is megerősítette, hogy a wtcc-s szerepvállalás nem veszélyezteti a márka raliprogramját, mivel három éves megállapodásuk van Abu Dhabival.

Egyes hírek szerint az érdeklődő gyártók közül sokan a Citroen bejelentésére vártak, így nem kizárt, hogy hamarosan újabb jó hírek érkeznek 2014-gyel kapcsolatban.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások