WTCR - Hazaértek Michelisz Norbiék
Hazaértek Michelisz Norbiék
Fotó: WTCC Blog

Hazaértek Michelisz Norbiék

LantiLanti
2014/11/18 15:53

Ma a Liszt Ferenc repülőtér 2B termináljának érkezési oldalán közterület nem rendeltetés szerű használata tényállás következett be, az összesereglett tömeg ugyanis létszámához viszonyítva igen kevés emberre várakozott, és megérkezésük után a vártnál jóval több időt töltött társaságukban a helyszínen.

Ma dél környékén ugyanis megérkezett Budapestre a Zengő Motorsport repülőgépe; hazaért a WTCC egyéni összetettjében negyedik, a csapatbajnokságban pedig második helyet szerző alakulat. Egy fáradt, de annál boldogabb maroknyi csapat lépett ki a fotocellás üvegajtón. Fáradt, mert elég hosszú volt a repülőút Makaóból, előtte pedig a Citroen záróbuliján vettek részt, de boldog is, hiszen Michelisz Norbi véghezvitte azt, amire két éve, a hondás szerződés aláírásakor még gondolni sem mertünk.

Akkor örültünk, hogy egy friss technika került a Zengő Motorsporthoz, és csak félve pislogtunk a Gabriele Tarquini - Tiago Monteiro gyári páros felé. Idén pedig sokkal szerényebb háttérrel Norbi mindkettejüket legyőzve lett negyedik, a szinte más kategóriába tartozó Citroenek mögött. Volt tehát mit ünnepelni Ferihegyen, még ha ezért az eredményért 2012-vel ellentétben nem járt külön serleg.

Norbi_repter_3 Norbi_repter_4

A család, a himesházi barátok és a legelszántabb rajongók mellett a sajtó és képviseltette magát az érkezésen, ott volt a "Királyi Televízió", a DigiSport és a Hír24 is. A legtöbben Zengő Motorsportos szerelésben jöttek, de sokan hoztak magukkal magyar zászlót is. Volt, akinek egy méretes 6x6 Taxi kocka került a fejére (a csapat ilyet tesz az autóra az edzések és a futamok előtt), és előkerült a 2012-ben már megcsodált "Himesháza világbajnoka" felirat is.

Norbi_repter_1

Óriási üdvrivalgás és dudaszó köszöntötte a terembe belépő csapatot, majd a sajtó képviselői készítettek interjút Norbival és Zengő Zolival. Közben lopva körbejártam a srácokat is; mit mondjak, voltak már frissebbek is. Bári Gergő szokásához híven csendben támasztotta az egyik sarkot, Szabi, Roli, Béla, Nándi és Krisztián pedig a csomagjait gyűjtötte egy helyre. Nem sokkal később Ildikó is előkerült, aki megerősítette, elképzelhető, hogy Makaó marad a naptárban, és hogy a kis csapatok tiltakozása ellenére valószínűleg Argentínában rajtol majd a következő szezon.

Juni Gyurival nem találkoztam, pedig ő is ott volt Makaón. Talán egy korábbi megállónál szállt le? :) :) Vagy inkább csak elkerültük egymást. A fáradt de boldog sereg viszonylag hamar távozott, elég sok időt töltöttek távol mostanság, hogy siessenek haza. Velük ment Ricsi is, aki ezúttal is szorgalmasan videózta az eseményeket.

Norbi_repter_7

Norbi és Zoli viszont még majdnem egy órát töltött együtt a rajongókkal, rengeteg fotó készült, sok-sok aláírást osztottak ki, mielőtt aztán a család végül útnak indult hazafelé. Csak pár szót váltottam Norbival, hiszen ezúttal igen sokan tartottak rá igényt, de azért szóba került, milyen érzései voltak a második futam során, és hogy látta Monteiro lelassulás utáni manőverét.

"Igazából a második verseny alatt teljesen elengedtem az összetett negyedik helyet, és csak a futamra koncentráltam. Mikor láttam, hogy a Monteiro akkorát rajtolt, és megszerezte a vezetést, tudtam, hogy ezen csak a csoda segíthet. Ami a lelassulása utáni eseményeket illeti, én belülről nem éreztem semmi különöset. Valóban abba az irányba mozdult, ahonnan én kerültem, de közben a másik oldalról is előzték" - mesélte.

Norbi_repter_2Norbi_repter_8Norbi_repter_10

A helyszínen köszöntötte a Zengő Motorsportot Benyó Miklós, az MNASZ elnöke is, és egy a negyedik helyet megörökítő tállal ajándékozta meg Zolit, amellyel a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elismerését tolmácsolta. Sőt, tudtommal véletlen egybeesés volt a dolog, de nem sokkal a hazaindulás előtt befutott a Seiko éppen Magyarországra érkező vezetője is, aki szintén gratulált Norbinak és Zolinak. A japán óragyártó Norbi egyik fontos támogatója a WTCC-ben.

Norbi_repter_5

És végül ott volt egy még mindig kicsit fáradt, de rendkívül boldog és büszke eurosportos kommentátor is, aki ismét kitüntetettnek és szerencsésnek érezte magát, hogy egy ilyen nagyszerű sportember és egy ilyen nagyszerű csapat sikereiről tudósított. Ezt nem lehet megunni.

Norbi, Zoli, Gergő, Ildi, Gyuri, Krisztián, Béla, Szabi, Roli, Nándi, Ricsi, támogatók, és mindenki aki segítette ezt az idei évet: KÖSZÖNJÜK!

Egy kis videót is forgattam:

U.i.: elnézést a képek gyenge minőségéért, most derült ki, hogy az új okostelefonom nem is olyan okos, ha fotózásról van szó... :(

Hozzászólások