WTCR - Hatmillió forinttal támogatja a WTCR a Bajcsy-Zsilinszky Kórházat
Hatmillió forinttal támogatja a WTCR a Bajcsy-Zsilinszky Kórházat
Fotó: fiawtcr.com

Hatmillió forinttal támogatja a WTCR a Bajcsy-Zsilinszky Kórházat

LantiLanti
2020/11/25 12:31
Amellett, hogy a 2020-as nehéz körülmény között is sikerült megszervezni és lebonyolítani a Túraautó Világkupa szezont, a WTCR promótere egy igen nemes programot is elindított idén, mellyel a sorozat által érintett országok egy-egy kórházát támogatják.

Az Eurosport Events a RaceToCare kampány keretében úgy döntött, minden időmérő edzésen megtett kilométer után egy eurót tesz a 'malacperselybe', és arra bátorította a bajnokság csapatait és pilótáit, hogy lehetőségükhöz mérten ők is járuljanak hozzá adományokkal.

Az így összegyűlt pénzt a bajnokság által érintett országok egy-egy egészségügyi intézményének ajánlották fel. A Világkupa közleménye szerint Magyarországon a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórházra esett a választás, amely 16.667 euró, átszámolva nagyjából 6 millió forint adományt kap a WTCR-től. 

"Ez egy fantasztikus dolog. Megmutatja, hogy egy család vagyunk, és ha valami rendkívüli történik, képesek vagyunk összefogni, még akkor is, ha a pályán egymás ellen harcolunk. Csodálatos érzés megmutatni, hogy egy ilyen dolgot is össze tudunk hozni, és az első pillanattól kezdve egyértelmű volt számomra, hogy részt akarok venni a programban. Különösen úgy, hogy a pénz egy része egy budapesti kórházhoz kerül. Boldog vagyok, hogy ez megvalósul, és mi is tudunk kicsit segíteni" - mondta Michelisz Norbi, a WTCR 2019-es bajnoka. 

WTCR-RaceToCare-Hungary.png

Hozzászólások